За добу зафіксовано 11 нових випадків, – МОЗ України

24 Березня 2020, 11:52

В Україні зафіксовано 84 випадки коронавірусної хвороби COVID-19.

Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров’я України, пише пише сайт ІРС-Генічеськ.

За даними ЦГЗ, станом на 10:00 24 березня в Україні 84 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 3 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу зафіксовано 11 нових випадків.

Наразі коронавірусну хворобу виявлено у:

Дніпропетровська область — 2 випадки;
Донецька область — 1 випадок;
Житомирська область — 2 (1 летальний) випадки;
Івано-Франківська область — 5 випадків (1 летальний);
м. Київ — 29 випадків;
Київська область — 15 випадків, з них 10 протягом останньої доби;
Львівська область — 2 випадки;
Тернопільська область — 2 випадки, з яких 1 протягом останньої доби;
Чернівецька область — 25 випадків (1 летальний);
Черкаська область — 1 випадок.

Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями. Всього з початку 2020 року до Центру надійшло 756 повідомлень про підозру на COVID-19.

Як повідомлялося раніше, у Генічеському районі Херсонської області повідомили про підозру на COVID-19. З підозрою на захворювання коронавірусом госпіталізована мешканка одного з населених пунктів району.

МОЗ закликає: при перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю. Залишайтеся вдома! Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування.

 

Як повідомлялося раніше, міністр охорони здоров’я Ілля Ємець виступив за впровадження в Україні надзвичайного стану та розповів, що для ефективної боротьби з поширенням коронавірусу в Україні всі українці повинні зайняти свідому позицію, мінімізувати контакти з іншими, дотримуватися правил гігієни, а також виконувати поради МОЗу.

З 12 березня до 3 квітня на усій території України установлений карантин. Відвідування закладів освіти її здобувачами забороняється.

Рішенням уряду введена заборона залізничного, авіа- та автобусного міжміських та міжобласних пасажирських перевезень, а також робота метрополітенів. Також заборонено проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб. Дозволено лише заходи, необхідні для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Заклади громадського харчування (ресторани, кафе), торговельно-розважальні центри, інші заклади розважальної діяльності, фітнес-центри, заклади культури мали припинити свою роботу з 17 березня. Дозволено надавати послуги з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлення за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту.

На офіційних ресурсах Міністерства охорони здоров’я України ви можете цілодобово отримати відповіді на поширені запитання щодо розповсюдження коронавірусу в Україні. Зокрема, оперативну інформацію, що таке коронавірус, наскільки він небезпечний, як передається, які має симптоми, як уникнути зараження тощо.

Актуальну та необхідну інформацію можна знайти на ресурсах:

Офіційний веб-сайт Міністерства: https://moz.gov.ua/

Офіційна сторінка Міністерства у Facebook: https://facebook.com/moz.ukr/

Офіційні Telegram-канали:
Міністерство охорони здоров’я України: @mozofficial, https://t.me/mozofficial

Коронавірус_інфо: @COVID19_Ukraine, https://t.me/COVID19_Ukraine

Відповіді на основні запитання про COVID-19: http://covid19.com.ua/

Читати новину російською.