Які дороги в Стрілковому та Генічеську відремонтують за програмою “Велике будівництво”

01 Березня 2020, 07:40

В рамках програми “Велике будівництво” у Херсонській області планують відремонтувати 18 доріг загального користування місцевого значення та 44 вулиці й дороги комунальної власності. Всі роботи планується завершити до кінця 2020 року.

Про такі наміри повідомив голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв, пише сайт ІРС-Генічеськ.

Згідно інформації з промо-роліка, загальна вартість будівництва та ремонту доріг  загального користування місцевого значення складатиме 404,4 мільйонів гривень. Планується, що у 2020 році “ямковий ремонт” буде використовуватися тільки для експлутуаційного утримання дороги. Його місце займуть поточний середній та капітальний ремонти.

Роботи з реконструкції та ремонту вулиць і доріг комунального значення обійдуться у 146, 4 мільйонів гривень.

Серед іншого, до переліку по Херсонщині увійшла і дорога “Чаплинка-Новотроїцьке-Рикове”. Також заплановано провести реконструкцію дороги по вулиці Центральній в селі Стрілкове на Арабатській Стрілці, а також 40 років Перемоги у Генічеську.

Як повідомлялося раніше, у рамках національної програми “Велике будівництво” планують провести реконструкцію 8 приймальних відділень лікарень у Херсоні та області.

З 1 березня в Херсонській області стартує програма «Велике будівництво». У рамках національної програми планується реалізувати: 6 проєктів шкіл (2 нові та 4 добудови); 6 проєктів дитячих садочків (4 нові та 2 добудови); 8 проєктів реконструкції з добудовою приймальних відділень; 8 проєктів будівництва та капітального ремонту спортивних стадіонів (3 нові та 5 добудов); 20 проєктів реконструкції амбулаторії; 3 проєкти будівництва бібліотек; будівництво 127,5 км дороги.

Раніше прем’єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив, що в цьому році уряд спільно з Укравтодором планують побудувати або відремонтувати мінімум 4 тис. км доріг. На це у 2020 році виділили безпрецедентну в історії України кількість грошей — рекордні 85 мільярдів гривень.

Загалом, у рамках програми “Велике будівництво” планують збудувати 100 садків, 100 шкіл, 100 стадіонів та щонайменше 4 тис. км доріг по всій Україні.

Читати новину російською.