В Україні зафіксовано 7 нових випадків інфікування на коронавірус

17 Березня 2020, 21:58

На фото сіМихайлових-Васильєвих з м. Херсону

Станом на 20:00 17 березня в Україні лабораторно підтверджено 14 випадків COVID-19, з них два летальних.

Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров’я України, пише сайт ІРС-Генічеськ.
За результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України отримано 14 позитивних результатів на COVID-19: Чернівецька (10), Житомирська (1), Київська (1) області та м. Київ (2).
Із виявлених сьогодні: Київська обл. (1) – 44-річний чоловік, що був закордоном; Чернівецька (6) – 33-річна жінка (летальний), особи віком 31, 10, 18 років, двоє дітей віком рік і десять місяців та шість місяців. Усі з них є контактними особами раніше підтвердженого випадку.

Як повідомлялося раніше, у Генічеському районі рекомендували призупинити діяльність наступних об’єктів (на час карантину):

– заклади громадського харчування. Дозволена лише онлайн доставка продуктів харчування за умови дотримання окремого протиепідемічних заходів;

– торгово-розважальні центри, установи сфери послуг та торгівлі (крім он-лайн послуг). Дозволено лише діяльність продуктових магазинів, супермаркетів та аптек з обмеженою кількістю людей, яка може одночасно перебувати у приміщенні. А також спеціалізованих магазинів дитячого харчування. Працівникам цих закладів при обслуговуванні керуватися засобами індивідуального захисту з дезінфекційною обробкою відкритих поверхонь:

– перукарні, установи побутового обслуговування (салони краси);

– заборонити надання планової стоматологічної допомоги у всіх стоматологічних закладах усіх типів форм власності;

заборонити надання планової стоматологічної допомоги у всіх стоматологічних закладах усіх типів форм власності.

Центр громадського здоров’я МОЗ рекомендує українцям щоб захистити себе уникати контакту з людьми із симптомами ГРВІ, мінімальна дистанція – 1,5 метра. Не торкайтесь свого обличчя, зокрема очей, носа та рота. Термічно обробляйте продукти, не їжте сире м’ясо, м’ясні субпродукти та яйця. У разі появи перших симптомів ГРВІ невідкладно зверніться до свого сімейного лікаря.

Нагадаємо:

  • На початку березня в Україні зафіксований перший випадок захворювання коронавірусом. Він діагностований у жителя Чернівців, який повернувся з відпочинку в Італії. Чоловік відчув нездужання 28 лютого, зараження підтвердили в Міністерстві охорони здоров’я 2 березня.
  • 11 березня Кабмін України затвердив низку заходів, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і для недопущення поширення COVID-19 в країні. Зокрема пропонується на три тижні обмежити проведення масових заходів та ввести карантин у навчальних закладах.
  • Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедрос Гебрейесус заявив, що ситуацію з поширенням коронавірусу COVID-19 в світі можна оцінити як пандемію.
  • На 12 березня Україні було зафіксовано три підтверджені випадки захворювання коронавірусом COVID-19. Крім раніше виявленого чоловіка у Чернівцях, коронавірус діагностований у жінки з Житомирської області та чоловіка з Чернівецької області.

Всього з початку 2020 року до Центру громадського здоров’я надійшло 140 повідомлень про підозру на COVID-19 (7 випадки – підтверджені лабораторно, 89 – негативні, коронавірусу немає, 44 – досліджується). З початку року вірусологічна референс-лабораторія ЦГЗ протестувала близько 500 зразків на нову коронавірусну інфекцію COVID-19.

У світі було зареєстровано 182 406 випадки захворювання COVID-19, з них 79 433 осіб одужали. За межами Китаю зафіксовано 101 356  випадків у 150 країнах/територіях/регіонах.

Читати новину російською.