В Україні розроблять електронний сервіс для моніторингу самоізоляції та обсервації

30 Березня 2020, 12:44

До 5 квітня Міністерство цифрової трансформації України повинне розробити та впровадити електронний сервіс для проведення моніторингу дотримання режиму самоізоляції та обсервації.

Про це йдеться у рішенні Кабміну, прийнятому на позачерговому засіданні уряду 29 березня.

Відповідно до рішень Кабміну, обласні та Київська міська державні адміністрації мають забезпечити облаштування спеціальних закладів для організації обсервації, транспортування до них осіб, що їй підлягають, а також медичне спостереження за ними.

Прийнята постанова передбачає, що на осіб, які мали контакт з хворим на коронавірусну хворобу (COVID-19) або хворіють на коронавірусну хворобу (COVID-19) та не потребують госпіталізації, покладається обов’язок дотримуватись режиму самоізоляції з метою запобігання поширенню хвороби в Україні.

Особи, які відвідували країни/регіони з місцевою передачею вірусу в громаді відповідно до ситуаційних звітів ВООЗ, підлягатимуть обсервації (ізоляції) протягом 14 днів з метою недопущення занесення нових випадків хвороби на територію України.

Обласні та Київська міська державні адміністрації мають забезпечити облаштування спеціальних закладів для організації обсервації, транспортування до них осіб, що їй підлягають, а також медичне спостереження за ними.

Як повідомлялося, станом на 10:00 30 березня в Україні за результатами досліджень вірусологічної референс-лабораторії ЦГЗ України та обласних лабораторних центрів загалом підтверджено 480 випадків COVID-19.