В Україні підтверджений 41 випадок COVID-19

21 Березня 2020, 00:26

Станом на 23:00 20 березня в Україні підтверджено 41 випадок COVID-19. Нові випадки були зафіксовані у Київській (1) і Тернопільській (1) областях.

Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров’я України, пише пише сайт ІРС-Генічеськ.

Наразі в Україні 3 летальні випадки від COVID-19 в Україні. Пацієнт, у якого першого в Україні було зафіксовано COVID-19, уже одужав.

Cтаном на п’ятницю, 20 березня, надзвичайна ситуація через коронавірус оголошена в п’яти областях України: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Київській, Чернівецькій та Житомирській областях, а також у місті Київ. Такі дії Уряду направлені на убезпечення населення від поширення коронавірусної інфекції та недопущення масових заражень.

Міністр охорони здоров’я України Ілля Ємець заявив, що коронавірус буде і далі поширюватися по країні, і закликав українців дотримуватися правил карантину.

“Коронавірусна хвороба вже шириться Україною. Щодня ми отримуємо результати лабораторних тестів з новими підтвердженими випадками і, на жаль, поки що їх ставатиме більше. Водночас поки що наша статистика менша, ніж у багатьох європейських країнах, але сподіватися на те, що вірус обійде Україну стороною, хибно. Найважче попереду. Вірус буде ширитися”, – наголосив міністр.

Як раніше повідомлялося, під час проведення перевірок з дотримання карантинних заходів поліціянти Херсонщини склали 46 протоколів. Один з них складений через розповсюдження фейкової інформації щодо ситуації із коронавірусом. До завершення карантину поліція Херсонської області перейшла на посилений варіант несення служби

З 12 березня до 3 квітня на усій території України установлений карантин. Відвідування закладів освіти її здобувачами забороняється.

Рішенням уряду введена заборона залізничного, авіа- та автобусного міжміських та міжобласних пасажирських перевезень, а також робота метрополітенів. Також заборонено проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб. Дозволено лише заходи, необхідні для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Заклади громадського харчування (ресторани, кафе), торговельно-розважальні центри, інші заклади розважальної діяльності, фітнес-центри, заклади культури мали припинити свою роботу з 17 березня. Дозволено надавати послуги з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлення за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту.

Станом на ранок 20 березня 2020 року у світі зареєстровано 244 523 випадки захворювання COVID-19, з них 10 030 закінчились смертю, водночас 86 031 особа одужала; за межами Китаю зафіксовано 163 324  випадки.

МОЗ закликає: при перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю. Залишайтеся вдома! Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування.

На офіційних ресурсах Міністерства охорони здоров’я України ви можете цілодобово отримати відповіді на поширені запитання щодо розповсюдження коронавірусу в Україні. Зокрема, оперативну інформацію, що таке коронавірус, наскільки він небезпечний, як передається, які має симптоми, як уникнути зараження тощо.

Актуальну та необхідну інформацію можна знайти на ресурсах:

Офіційний веб-сайт Міністерства: https://moz.gov.ua/

Офіційна сторінка Міністерства у Facebook: https://facebook.com/moz.ukr/

Офіційні Telegram-канали:
Міністерство охорони здоров’я України: @mozofficial, https://t.me/mozofficial

Коронавірус_інфо: @COVID19_Ukraine, https://t.me/COVID19_Ukraine

Відповіді на основні запитання про COVID-19: http://covid19.com.ua/

Читати новину російською.