У Присиваській ОТГ збирають креативні ідеї для розвитку громади

04 Березня 2020, 12:20

світлина зі сторінки Присиваської ОТГ у Фейсбуці, Лемурійське озеро затоки Сиваш

До 3 травня у Присиваській сільській ОТГ прийматимуть заявки в рамках громадського проєкту «Бюджет участі». Загальний бюджет конкурсу становить 120 тисяч гривень. 

Згідно інформації на сайті громади, орієнтовний бюджет однієї проєктної пропозиції складатиме 24 тисячі гривень, пише сайт ІРС-Генічеськ.

“Чекаємо на Ваші креативні ідеї, втілені в проєкти, які можуть бути реалізовані в рамках громадського проєкту «Бюджет участі 2020»! Приймайте активну участь у розвитку своєї громади!” – зазначається у повідомленні.

“Бюджет участі” реалізовуватимуть у декілька етапів: подання проектів – 01 березня-03 травня; розгляд і доопрацювання – 04-17 травня; голосування – 18-31 травня; підбиття підсумків голосування, оприлюднення результатів – 01-30 червня; реалізація проектів-переможців – від 1-го до 3-х місяців; звітування – протягом 15 робочих днів з моменту закінчення реалізації проекту, але не пізніше 20 жовтня; підбиття підсумків реалізації Програми «Бюджет участі» – 20-31 жовтня.

Подання проєктів та голосування за них можуть здійснювати громадяни України, яким на момент подавання проектів або голосування виповнилось 14 років, що зареєстровані та проживають на території ОТГ або мають довідку про місце роботи, навчання, службу чи інші документи, що підтверджують їх проживання на території ОТГ.

Проєкт подається автором у паперовому вигляді у пункті супроводу за адресою: Григорівська сільська рада, вул. Пушкіна, 20, с. Григорівка, з приміткою на конверті «Бюджет участі» або на електронну пошту grrada@chapl.gov.ua з темою «Бюджет участі».

Відповідно до внесених в Положення змін, проєкти, передбачені на реалізацію в бюджетних установах, не розглядаються Комісією з питань Бюджету участі. Сфера реалізації проєкту повинна бути публічною, тобто результатами проєкту зможуть скористатись всі або більшість мешканців ОТГ. Пріоритети надаються проєктам, спрямованим на розвиток молодіжної політики в Присиваській сільській ОТГ, а також проєктам, авторами яких є молодь віком від 14 до 35 років або члени молодіжних консультативно-дорадчих органів Присиваської сільської ОТГ.

З детальною інформацією можна ознайомитися на сайті громади за посиланнямДовідка за тел.: 0970080434 – Таміла Зозулінська ; 0989795602 – Анастасія Затуливітер.

Як повідомлялося, з 1 березня «Бюджет участі» стартував у Чаплинській ОТГ.

За одним із визначень, бюджет участі – це взаємодія органів місцевого самоврядування з громадськістю, залучення жителів громади до активної участі у розвитку громад через подання проєктів та проведення відкритого голосування.

Читати новину російською.