У місцевій владі повідомили про стан хворої на коронавірус

28 Березня 2020, 21:28

Фото Нацполіція АРК

У Генічеській райраді повідомили про стан здоров’я хворої, в якої виявили коронавірус, та наголосили, що це єдиний випадок інфікування в районі.

“Кожного дня відповідаю на багато дзвінків, від наших людей. Часто дивуюсь тим чуткам, які ходять серед населення. Дуже Вас прошу користуватися інформацією з офіційних джерел! Вашій увазі актуальна інформація щодо епідемічної ситуації в районі на цей час. Нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію не виявлено. Єдина наша хвора почуває себе нормально (температура тіла 36,7-36,9 °С протягом дня). Їй зроблено контрольний рентгензнімок легень – пневмонії не виявлено. Контактні особи почувають себе нормально, без ознак захворювання”, – написав на своїй сторінці у Фейсбуці голова районної ради Андрій Євстратов, передає сайт ІРС-Генічеськ.

Також він проінформував, що заклади охорони здоров’я працюють в режимі підвищеної готовності.

Як повідомлялося раніше, станом на 28 березня в Херсонській області зафіксовано 10 підозр щодо можливого інфікування COVID-19. В області для обсервації визначено 49 об’єктів загальною місткістю 27 900 ліжко-місць, для госпіталізації – 15 об’єктів загальною місткістю 1 690 ліжко-місць. У наявності 60 палат/боксів для розміщення хворих. Всього в області працюють 42 лікарі-інфекціоністи.

У місті Генічеськ та Генічеському районі припинено рух громадського транспорту. У населених пунктах організовують проведення дезінфекції вулиць, тротуарів та багатоповерхових будинків на період карантинних обмежень.

Також обмежено рух транспортних засобів шляхом облаштування трьох блок-постів в межах в’їзду-виїзду з міста Генічеськ.

25 березня перший лабораторно підтверджений випадок коронавірусної інфекції у Херсонській області виявили в місті Генічеськ.

У Міністерстві охорони здоров’я України закликають: при перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю. Залишайтеся вдома! Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування.

Актуальну та необхідну інформацію про COVID-19 можна знайти на ресурсах:

Офіційний веб-сайт Міністерства: https://moz.gov.ua/

Офіційна сторінка Міністерства у Facebook: https://facebook.com/moz.ukr/

Офіційні Telegram-канали:
Міністерство охорони здоров’я України: @mozofficial, https://t.me/mozofficial

Коронавірус_інфо: @COVID19_Ukraine, https://t.me/COVID19_Ukraine

Відповіді на основні запитання про COVID-19: http://covid19.com.ua/

Читати новину російською.