У медзаклади Херсонщини для розповсюдження направлять 225 тисяч масок

16 Березня 2020, 20:03

світлина: ХОДА

Херсонську область забезпечать медичними масками. 225 тисяч масок будуть направлені до закладів охорони здоров’я для подальшого їх розповсюдження. 

Про це повідомив під час пресбрифінгу 16 березня перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Бутрій, пише сайт ІРС-Генічеськ.

За повідомленням Оперативного штабу із запобігання поширенню коронавірусу на Херсонщині, в Херсонській області здійснюються санітарно-епідеміологічні заходи.

Під час селекторної наради 16 березня головам РДА й ОТГ було надано низку доручень, зокрема щодо ситуації з одинокими людьми й соціально незахищеними верствами населення. На місцях мають сформувати мобільні групи, які доставлятимуть продукти харчування та ліки даним категоріям осіб в умовах карантину.

Всі заклади охорони здоров’я області переведено у режим підвищеної готовності, вводяться обмеження на відвідування у відділеннях лікарень.

Наразі базовою для надання медичної допомоги хворим у разі поширення коронавірусу є Херсонська обласна інфекційна лікарня ім. Г.І. Горбачевського. Крім того, в області визначено 10 опорних закладів охорони здоров’я, які мають інфекційні бокси та інфекційні відділення.

https://www.facebook.com/president.gov.ua/videos/1076489122723570/

16 березня у відеозверненні  у зв’язку з небезпекою поширення коронавірусу COVID-19 президент Володимир Зеленський попросив уряд зупинити міжміське та міжобласне сполучення і роботу метрополітенів з 12 години дня 18 березня.

Зеленський закликав Кабмін заборонити масові заходи за участю більше 10 осіб, враховуючи церковні обряди і церемонії.

Крім того, президент України Володимир Зеленський створив Координаційну раду з протидії поширенню COVID-19.

Як повідомлялося раніше, у Генічеській центральній районній лікарні повідомили про наявність двох палат з окремим входом і 8 полубоксів для можливого розміщення людей у випадках звернень з підозрою на коронавірус.

В області наявні 144 апарати штучної вентиляції легень, 355 ліжок для обсервації: 230 – у Херсоні, 125 – в області; 42 лікарі-інфекціоністи.

З 12 березня до 3 квітня на усій території України установлений карантин. Відвідування закладів освіти її здобувачами забороняється.

За рішення РНБО, Україна з 15 березня закриє на два тижні в’їзд до країни для іноземних громадян у зв’язку з ситуацією з поширенням у світі коронавірусу COVID-19. Українські громадяни, які зараз перебувають за кордоном, матимуть змогу безперешкодно повернутись до України.

Згідно інформації Міністерства охорони здоров’я, в Україні зафіксовано два нових випадки інфікування коронавірусом COVID-19.

16 березня в Чернівецькій області у двох жінок було лабораторно підтверджено COVID-19. Пацієнтки ізольовані, їхній стан стабільний. Проводиться робота із контактними особами.

На сьогодні за результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру отримано 5 позитивних результатів на COVID-19: Чернівецька (4) та Житомирська (1, летальний випадок) області.

Загалом вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я України дослідила більше 500 зразків. З початку року Центром громадського здоров’я України отримано 94 підозри про нову коронавірусну інфекцію.

У світі зареєстровано 169 387 випадків захворювання COVID-19, з них  77 257 (45,6%) осіб одужали. За межами Китаю зафіксовано 89 367  випадків у 142 країнах/територіях/регіонах.

https://www.facebook.com/khoda.gov.ua/videos/214058786475605/

МОЗ України закликає людей залишатися вдома, не бути байдужими та продемонструвати свою соціальну відповідальність щодо світової проблеми.

Міністерство охорони здоров’я України проводить масштабну інформаційну кампанію проти COVID-19. У МОЗ також закликають споживати інформацію лише з надійних джерел та дотримуватися простих рекомендацій, аби убезпечити себе від зараження. Регулярно мийте руки з милом або обробляйте їх спиртовмісним антисептиком (від 60%), уникайте скупчень людей, термічно обробляйте продукти та не вживайте сирого м’яса, не торкайтесь брудними руками обличчя, зміцнюйте імунітет.

Всі оперативні дані, статистику, інструкції для всіх верств населення, які допоможуть уберегтися від коронавірусної інфекції, розміщено на офіційних каналах комунікації МОЗ України.

Офіційний вебсайт МОЗ http://www.moz.gov.ua/

Офіційна сторінка МОЗ у Facebook https://www.facebook.com/moz.ukr/

Офіційний телеграм-канал Міністерства Коронавірус_інфо https://t.me/COVID19_Ukraine

Telegram-бот МОЗ із відповідями на найпоширеніші питання про коронавірус https://t.me/COVID19_Ukraine_Bot

Відповіді на основні запитання про COVID-19 http://covid19.com.ua

Нагадаємо:

  • На початку березня в Україні зафіксований перший випадок захворювання коронавірусом. Він діагностований у жителя Чернівців, який повернувся з відпочинку в Італії. Чоловік відчув нездужання 28 лютого, зараження підтвердили в Міністерстві охорони здоров’я 2 березня.
  • 11 березня Кабмін України затвердив низку заходів, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і для недопущення поширення COVID-19 в країні. Зокрема пропонується на три тижні обмежити проведення масових заходів та ввести карантин у навчальних закладах.
  • Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедрос Гебрейесус заявив, що ситуацію з поширенням коронавірусу COVID-19 в світі можна оцінити як пандемію.
  • На 12 березня Україні було зафіксовано три підтверджені випадки захворювання коронавірусом COVID-19. Крім раніше виявленого чоловіка у Чернівцях, коронавірус діагностований у жінки з Житомирської області та чоловіка з Чернівецької області.

Читати новину російською.