У Генічеську виявили перший випадок коронавірусу на Херсонщині

25 Березня 2020, 23:03

Перший лабораторно підтверджений випадок коронавірусної інфекції у Херсонській області виявили в місті Генічеськ. Стан пацієнтки, яка перебуває в лікарні, задовільний.

Про це повідомили в Херсонській обласній держадміністрації, пише сайт IPC-Генічеськ.

Згідно повідомлення, пацієнтка перебуває під постійним наглядом медиків, які діють згідно з відпрацьованими алгоритмами МОЗ. Родина пацієнтки знаходиться на самоізоляції, також під наглядом лікарів.

В екстреному режимі проходить засідання обласної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Всі профільні служби працюють.

“На цю хвилину в області один хворий. Як змінюватиметься кількість – залежить від кожного та самодисципліни. Дотримуйтесь карантину, простих правил гігієни та зберігайте спокій! Ми робимо все необхідне та можливе для запобігання поширення коронавірусу в Херсонській області”, – наголосили в ХОДА.

У свою чергу, зберігати спокій співгромадян закликав і голова Генічеської районної ради Андрій Євстратов.

“Люди, які були в контакті з нею будуть обсервовані. Будь ласка, бережіть себе і дотримуйтесь всіх профілактичних заходів безпеки. Сьогодні ми отримали тканину для виготовлення захисних масок. Завтра починаємо їх шити. Найближчими днями поступово будемо їх розповсюджувати серед населення. Зберігаємо спокій! Головний наш ворог сьогодні – це паніка”, – зазначив голова райради.

За даними Центру громадського здоров’я України, станом на 22:30 25 березня підтверджено 145 випадків COVID-19.

За результатами досліджень вірусологічної референс-лабораторії ЦГЗ України та обласних лабораторних центрів загалом підтверджено 145 випадків COVID-19. Протягом дня підтверджено 32 нових випадки.

Випадки виявлено:
Вінницька обл.— 1 протягом доби;
Волинська обл. — 2, з них 1 протягом останньої доби;
Дніпропетровська обл. — 2;
Донецька обл. — 1;
Житомирська обл. — 2 (1 летальний);
Запорізька обл. — 7, з них 5 протягом доби;
Івано-Франківська обл. — 16, з них 11 протягом доби (2 летальних);
Київ — 34, з них 3 протягом доби;
Київська обл. — 24, з них 2 протягом доби;
Луганська обл. — 1 протягом доби;
Львівська обл. — 2;
Одеська обл. — 4, з них 3 протягом доби;
Тернопільська обл. — 8, з яких 4 протягом останньої доби, (1 летальний);
Херсонська обл. — 1 протягом доби;
Черкаська обл. — 2, з них 1 протягом доби;
Чернівецька обл. — 38 (1 летальний), 1 підтверджено протягом останньої доби;

Усього зафіксовано 5 летальних випадків від COVID-19 в Україні. Один пацієнт вже одужав, повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

Загалом вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я України дослідила більше 1 000 зразків. Крім того, діагностику здійснюють і обласні лабораторні центри. Лабораторії досліджують не лише зразки людей, яким встановлено підозру, а й контактних осіб.