У Генічеському районі посилили карантинні обмеження (оновлено)

17 Березня 2020, 13:31

На території Генічеського району Херсонщини на час карантину призупинять діяльність закладів громадського харчування (дозволена лише онлайн доставка продуктів харчування за умови дотримання протиепідемічних заходів, торгово-розважальних центрів, установ сфери послуг і торгівлі (крім онлайн послуг), перукарень, установ побутового обслуговування (салонів краси). Також забороняється надання планової стоматологічної допомоги у всіх стоматологічних закладах усіх типів форм власності.

Відповідне рішення було ухвалене на позачерговому засіданні районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на виконання постанов Кабміну, пише сайт ІРС-Генічеськ.

Дозволена діяльність продуктових магазинів, супермаркетів та аптек з обмеженою кількістю людей, яка може одночасно перебувати у приміщенні. А також спеціалізованих магазинів дитячого харчування. Працівникам цих закладів при обслуговуванні керуватися засобами індивідуального захисту з дезінфекційною обробкою відкритих поверхонь.

“Я прошу всім зберігати спокій. Ті, хто порушить протиепідеміологічні заходи будуть притягнуті до адміністративної або кримінальної відповідальності”, – зазначив у коментарі сайту ІРС-Генічеськ голова РДА Андрій Онищенко.

Як повідомлялося, в Херсонській області здійснюються санітарно-епідеміологічні заходи.

Всі заклади охорони здоров’я області переведено у режим підвищеної готовності, вводяться обмеження на відвідування у відділеннях лікарень.

Наразі базовою для надання медичної допомоги хворим у разі поширення коронавірусу є Херсонська обласна інфекційна лікарня ім. Г.І. Горбачевського. Крім того, в області визначено 10 опорних закладів охорони здоров’я, які мають інфекційні бокси та інфекційні відділення.

16 березня у відеозверненні  у зв’язку з небезпекою поширення коронавірусу COVID-19 президент Володимир Зеленський попросив уряд зупинити міжміське та міжобласне сполучення і роботу метрополітенів з 12 години дня 18 березня.

Зеленський закликав Кабмін заборонити масові заходи за участю більше 10 осіб, враховуючи церковні обряди і церемонії.

Крім того, президент України Володимир Зеленський створив Координаційну раду з протидії поширенню COVID-19.

https://www.facebook.com/ShtabKhersonregion/videos/253662262317406/

Як повідомлялося раніше, у Генічеській центральній районній лікарні повідомили про наявність двох палат з окремим входом і 8 полубоксів для можливого розміщення людей у випадках звернень з підозрою на коронавірус.

В області наявні 144 апарати штучної вентиляції легень, 355 ліжок для обсервації: 230 – у Херсоні, 125 – в області; 42 лікарі-інфекціоністи.

З 12 березня до 3 квітня на усій території України установлений карантин. Відвідування закладів освіти її здобувачами забороняється.

За рішення РНБО, Україна з 15 березня закриє на два тижні в’їзд до країни для іноземних громадян у зв’язку з ситуацією з поширенням у світі коронавірусу COVID-19. Українські громадяни, які зараз перебувають за кордоном, матимуть змогу безперешкодно повернутись до України.

Згідно інформації Міністерства охорони здоров’я, станом на ранок 17 березня в Україні зареєстровано 7 лабораторно підтверджених випадки COVID-19. В Чернівецькій області – чотири випадки, м. Київ – два та в Житомирській – один (один летальний).

Всього з початку 2020 року до Центру громадського здоров’я надійшло 140 повідомлень про підозру на COVID-19 (7 випадки – підтверджені лабораторно, 89 – негативні, коронавірусу немає, 44 – досліджується). З початку року вірусологічна референс-лабораторія ЦГЗ протестувала близько 500 зразків на нову коронавірусну інфекцію COVID-19.

У світі було зареєстровано 182 406 випадки захворювання COVID-19, з них 79 433 осіб одужали. За межами Китаю зафіксовано 101 356  випадків у 150 країнах/територіях/регіонах.

Читати новину російською.