У Чаплинській ОТГ стартував «Бюджет участі»

02 Березня 2020, 16:48

З 1 березня стартував «Бюджет участі» у Чаплинській ОТГ. Місцевим жителям пропонують самим визначити, що, де і як потрібно зробити у громаді.

Згідно інформації Чаплинської селищної ради, подавати проєкти можна протягом двох місцяців, пише сайт IPC-Генічеськ.

 

У селищній раді зазначили, що на першому етапі  протягом двох місяців можна подавати проекти за формою згідно Додатку 1: в паперовому вигляді за адресою: смт Чаплинка, вул. Паркова, 40 (в конверті з надписом «Бюджет участі»); в електронному вигляді https://chaplynska-gromada.pb.org.ua/.

16 березня о 10.00 у Чаплинській селищні раді буде проведено навчання з написання проектів громадським центром «Нова генерація»; о 14.00 у с. Кучерявоволодимирівка. Всіх бажаючих запрошують на тренінги.

Загальний обсяг фінансових ресурсів на 2020 рік – 300 тис. грн. Орієнтовний бюджет однієї бюджетної пропозиції – 45 тис. грн.. Строки проведення конкурсу визначені чітко у графіку заходів.

З усіма документами можна ознайомитися на сайті громади в розділі “Бюджет” – “Бюджет участі” за посиланням: https://chaplynska-gromada.gov.ua/bjudzhet-uchasti-14-40-25-21-01-2020/

Як повідомлялося, під час дискусії “Впровадження реформи децентралізації у Херсонській області. Досвід створення Чаплинської ОТГ” голова Чаплинської об’єднаної територіальної громади Олексій Фаустов розповів, що після об’єднання у всіх селах з’явилися вода та освітлення. Чаплинська ОТГ також бере участь у програмі DOBRE. За першим грантом були відновили дитячі спортивні майданчики у селах, відремонтували стадіон. Другий грант стосується водопостачання: заміни насосів з частотними перетворювачами.

За одним із визначень, бюджет участі – це взаємодія органів місцевого самоврядування з громадськістю, залучення жителів громади до активної участі у розвитку громад через подання проєктів та проведення відкритого голосування.

Читати новину російською.