Триває національний конкурс IT-проєктів на основі відкритих даних Open Data Challenge

06 Березня 2020, 10:53

До 25 березня продовжується набір до Open Data Challenge – найбільшого національного конкурсу IT-проєктів у сфері відкритих даних, який покликаний популяризувати розроблення сервісів і продуктів, що сприятимуть боротьбі з корупцією та мають значне суспільне значення.

“Запрошуємо розробників, стартаперів, дизайнерів, дослідників та громадських активістів до використання відкритих даних для розробки сервісів та продуктів, які сприятимуть вирішенню проблем українського суспільства. Ми шукаємо базовані на відкритих даних рішення, що несуть значну соціальну користь, підвищують ефективність та прозорість роботи влади”, – зазначається на сайті OpenDataChallenge, пише сайт ІРС-Генічеськ.

Загальний призовий фонд конкурсу становить 3,5 млн грн; передбачається підтримка проєктів від Chief Digital Transformation Officers з профільних міністерств і міст; є спеціальна номінація «Антикорупційний проєкт».

Дізнатися про деталі конкурсу, а також подати заявку можна на сайті https://odc.in.ua/

https://www.facebook.com/USAIDUkraine/videos/3301373889879110/

Конкурс проводиться в рамках проекту міжнародної технічної допомоги “Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS”, за підтримки Міністерства цифрової трансформації України та в партнерстві з Фондом Східна Європа, 1991 Open Data Incubator.

Проект “Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS” реалізується Фондом «Євразія» та фінансується Урядом США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та за фінансової підтримки уряду Великобританії (UK aid). 

Open Data Challenge – це міжнародний формат конкурсу для проектів на основі відкритих даних, створений Open Data Institute (Лондон), провідною міжнародною інституцією, що займається пропагуванням відкритих даних у світі. Найбільшим досягненням Open Data Challenge в Україні за 3 цикли конкурсу є спільнота із 14 команд-переможців та 40 команд-фіналістів.

Як повідомлялося, на початку цього року в Маріуполі та Києві проводились освітні кемпи з відкритих даних “Open Data Campus. Сервіси для міста”.

Читати новину російською.