РДА: Ринки в Генічеському районі закриють не повністю (відео)

17 Березня 2020, 17:59

Реалізація продовольчих товарів на ринках Генічеського району продовжиться.

На цьому наголосив голова Генічеської районної державної адміністрації Андрій Онищенко під час пресконференції 17 березня, пише сайт ІРС-Генічеськ.

За його словами, на ринках зможуть працювати не всі, а лише ті, хто реалізує продовольчі товари, а також товари, зазначені у відповідній постанові Кабміну. Реалізація промислових, господарських та інших товарів підпадає під заборону.

https://www.facebook.com/IPC.Genichesk/videos/140224074041178/

Як повідомлялося, 17 березня відбулось  позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

На сайті Генічеської РДА викладений повний текст рішення, ухваленого на засіданні. Зокрема, комісія вирішила:

Рекомендувати виконкомам міської, селищних та сільських рад, підприємствам, установам організаціям всіх типів та форм власності:

1 Призупинити діяльність наступних об’єктів (на час карантину):

– заклади громадського харчування. Дозволена лише онлайн доставка продуктів харчування за умови дотримання окремого протиепідемічних заходів;

– торгово-розважальні центри, установи сфери послуг та торгівлі (крім он-лайн послуг). Дозволено лише діяльність продуктових магазинів, супермаркетів та аптек з обмеженою кількістю людей, яка може одночасно перебувати у приміщенні. А також спеціалізованих магазинів дитячого харчування. Працівникам цих закладів при обслуговуванні керуватися засобами індивідуального захисту з дезінфекційною обробкою відкритих поверхонь:

– перукарні, установи побутового обслуговування (салони краси);

– заборонити надання планової стоматологічної допомоги у всіх стоматологічних закладах усіх типів форм власності;

заборонити надання планової стоматологічної допомоги у всіх стоматологічних закладах усіх типів форм власності;

  1. Дозволити діяльність наступних об’єктів через онлайн замовлення чи телефоном:

Для закупівлі всіх інших груп товарів (господарські та будівельні магазини) можуть приймати замовлення он-лайн або телефонним зв’язком, аби здійснювати доставку.

  1. В штатному режимі продовжують роботу з дотриманням протиепідемічних заходів суб’єкти господарювання роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності, а також торговельної діяльності і діяльності з надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту:
  2. Перевезення громадян в транспортах загального користування здійснювати лише відповідно до паспортної кількості посадкових місць.
  3. Рекомендувати роботодавцям організувати дистанційну роботу для працівників старше 55 років та осіб, які мають хронічні захворювання.
  4. Вжити заходів до негайного припинення стихійної торгівлі на підпорядкованій території .
  5. Визначити на підпорядкованій території, обстежити та надати до сектору з питань оборонної роботи, цивільного захисту, надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами місця обсервації населення у випадках підозри на гостру респіраторну хворобу СОVID-19, без урахування закладів охорони здоров’я;
  6. Заборонити проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Згідно інформації Міністерства охорони здоров’я, станом на ранок 17 березня в Україні зареєстровано 7 лабораторно підтверджених випадки COVID-19. В Чернівецькій області – чотири випадки, м. Київ – два та в Житомирській – один (один летальний).

Всього з початку 2020 року до Центру громадського здоров’я надійшло 140 повідомлень про підозру на COVID-19 (7 випадки – підтверджені лабораторно, 89 – негативні, коронавірусу немає, 44 – досліджується). З початку року вірусологічна референс-лабораторія ЦГЗ протестувала близько 500 зразків на нову коронавірусну інфекцію COVID-19.

У світі було зареєстровано 182 406 випадки захворювання COVID-19, з них 79 433 осіб одужали. За межами Китаю зафіксовано 101 356  випадків у 150 країнах/територіях/регіонах.

Читати новину російською.