Прикордонники повідомляють про зменшення пасажиропотоку через адмінкордон з Кримом (відео)

19 Березня 2020, 16:15

фото: Херсонський прикордонний загін Держприкордонслужби

Пасажиропотік через адмінкордон з Кримом зменшився через обмеження роботи КПВВ з метою запобігання поширенню в Україні хвороби COVID-19.

Про це повідомили в Херсонському прикордонному загоні ДПСУ, пише сайт ІРС-Генічеськ.

“За минулу добу через адмінмежу в напрямку анексованого півострова прослідували 630 громадян та 28 транспортних засобів, а на материкову частину України повернулись 490 громадян та 76 автівок. Загалом пасажиропотік зменшився в 5 разів у порівнянні з попередньою добою”, – йдеться у повідомленні.

Прикордонники нагадали, що для запобігання поширенню в Україні хвороби COVID-19 уряд прийняв рішення про тимчасове припинення роботи контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим і м. Севастополь та виїзду з неї.
Розпорядженням Кабінету Міністрів № 291-р роботу КПВВ на адмінмежі з півостровом призупинено до 3 квітня, якщо не буде прийняте інше рішення.
Разом з тим в цей період пропускатимуть:
на тимчасово окуповану територію лише громадян України та членів їх сімей, місце проживання яких в установленому законом порядку зареєстровано в Автономній Республіці Крим або м. Севастополь, а також їх транспортні засоби, вантажі та інше майно.
з тимчасово окупованої території громадян України, місце проживання яких в установленому законом порядку зареєстровано за межами Автономної Республіки Крим або м. Севастополя, а також їх транспортні засоби, вантажі та інше майно.
Також пропускатимуть осіб з метою забезпечення захисту національних інтересів або у зв’язку з виконанням міжнародних зобов’язань, представників дипломатичних установ та гуманітарних місій, що виїжджають з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і м. Севастополь, а також їх транспортних засобів, вантажів та іншого майна.
Виїзд з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і м. Севастополь інших категорій іноземців та осіб без громадянства здійснюється за погодженням з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Як повідомлялося, з 12 березня до 3 квітня на усій території України установлений карантин. Відвідування закладів освіти її здобувачами забороняється.

Згідно інформації урядового порталу, на виконання доручення президента України та рішення Державної комісії з питань ТЕБ і НС Кабінет Міністрів прийняв рішення щодо обмеження пасажирських перевезень на території України для запобігання поширенню коронавірусної інфекції. Постановою введена заборона залізничного, авіа- та автобусного міжміських та міжобласних пасажирських перевезень, а також робота метрополітенів.

Також з 17 березня в Україні заборонено проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб. Дозволено лише заходи, необхідні для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

З 17 березня заклади громадського харчування (ресторани, кафе), торговельно-розважальні центри, інші заклади розважальної діяльності, фітнес-центри, заклади культури повинні тимчасово припинити свою роботу. Дозволено надавати послуги з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлення за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту.

Дозволяється торгівля продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення. Також можна здійснювати банківську та страхову діяльність. Органам влади, підприємствам та організаціям рекомендовано забезпечити організацію позмінної роботи працівників, а за технічної можливості – також роботи в режимі онлайн.

Згідно інформації Міністерства охорони здоров’я, станом на ранок 19 березня в Україні лабораторно підтверджено 16 випадків COVID-19,  з них 2 летальних: Чернівецька – 10 випадків (1 летальний), Житомирська – 1 (летальний) випадок, Київська – 2 випадки, Донецька – 1 випадок, м. Київ – 2 випадки.

Дослідження проводились у вірусологічній референс-лабораторії Центру громадського здоров’я. Всього з початку 2020 року надійшло 260 повідомлень про підозру на COVID-19.

У світі зареєстровано 218 815 випадків захворювання COVID-19, з них 84 114  осіб одужали; за межами Китаю зафіксовано 137 677  випадків.

Читати новину російською.