В рамках програми DOBRE досліджують комунікації в ОТГ під час пандемії

29 Березня 2020, 09:05

У рамках програми USAID DOBRE проводять моніторинг кращих практик для поширення досвіду комунікацій в ОТГ під час пандемії. Представників місцевого самоврядування запрошують поділитися досвідом.

“Сьогодні комунікації у громадах – найкраща вакцина від паніки. Ми бачимо приклади якісної інформаційної роботи і ефективних комунікацій, і просимо вас поділитися своїм досвідом. Запрошуємо представників місцевого самоврядування поділитися досвідом своєї громади із іншими ОТГ, які шукають ефективні методи комунікації”, – йдеться у повідомленні програми, передає сайт ІРС-Генічеськ.

Заповнити анкету можна за посиланням: https://forms.gle/FSrauHAECefGqQDa7

Кращі приклади увійдуть до інтерактивного лонгріду про ефективні комунікації під час пандемії.

Моніторинг кращих практик для поширення досвіду комунікацій в ОТГ під час пандемії проводить Український кризовий медіа-центр у рамках програми USAID Ukraine – USAID Україна #DOBRE.

Як повідомлялося, 26 березня в рамках програми USAID DOBRE організували міжнародну онлайнконференцію “Громади в умовах карантину: український та закордонний досвід”.

11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.

З 12 березня до 3 квітня в України запровадили карантин. 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин до 24 квітня та запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території країни.

Нагадаємо, DOBRE – це програма, яка шляхом надання технічної та фінансової підтримки створить умови у 75 об’єднаних територіальних громадах (ОТГ) України для покращення управління ресурсами, підвищення якості комунальних послуг, стимулювання місцевої економіки та долучення громадян до розбудови своїх громад. DOBRE посилюватиме місцеве самоврядування, поглиблюватиме демократію, сприятиме процвітанню та стабільності громад та поширюватиме досвід ОТГ серед інших громад для заохочення нових об’єднань.

Програма фінансується Агенством США з міжнародного розвитку та виконується Американсько-українсько-польським консорціумом під управлінням Глобал Ком’юнітіз. Партнерами програми є: Український Кризовий Медіа Центр (УКМЦ), SocialBoost, Фундація Підтримки Місцевої Демократії, Польща (FSLD), Малопольска Школа Державного Управління при Краківському Університеті Економіки (MSAP/UEK), Національний Демократичний Інститут (NDI).