Навчальні заклади Генічеського району підуть на карантин, – Онищенко (відео)

11 Березня 2020, 20:13

засідання комісії ТЕБ та НС

Голова Генічеської районної державної адміністрації Андрій Онищенко закликав попередити батьків школярів про введення карантину в навчальних закладах району.

На цьому Андрій Онищенко наголосив під час засідання місцевої комісії з комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 11 березня, пише сайт ІРС-Генічеськ.

Під час засідання голова РДА запропонував ухвалити рішення про запровадження заходів згідно рішень Кабміну щодо протидії поширенню коронавірусу, у тому числі, оголошення карантину в навчальних закладах району, окрім дошкільних.

Однак присутні не проголосували за це рішення та запропонували дочекатися документально підтверджених рішень. Тому було погоджено провести засідання комісії та вирішити питання щодо оголошення карантину наступного дня о 10.00.

«Але, щоб у нас не сталася така ситуація: діти підуть до школи о восьмій годині ранку, а о десятій оголосять карантин, всіх відпустять і батьки будуть у непорозумінні- що робити, чи з роботи йти, чи щось. Все ж таки необхідно попередити в першу чергу батьків що буде розглядатися питання про введення карантину, щоб, якщо буде необхідно, забрали дітей зі школи», – акцентував голова адміністрації.

У коментарі для сайту ІРС-Генічеськ  Андрій Онищенко розповів, що рішення місцевої комісії, яке ухвалять 12 березня, на його переконання, не відрізнятиметься від рішення Херсонської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За інформацією Херсонської обласної держадміністрації, 11 березня обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо протидії поширенню коронавірусу рекомендувала наступне:
– введення карантину в усіх закладах освіти області, крім закладів дошкільної освіти;
– припинення діяльності на карантинний період закладів позашкільної освіти, а також введення карантину в закладах соціального захисту, геріатричних пансіонатах, де знаходяться люди з підвищеним ризиком захворюваності на коронавірус;
– обмеження на проведення масових заходів з кількістю учасників більше 200 осіб і у випадку, якщо вони не мають державної необхідності;
– проведення на постійній основі дезінфекційних заходів у місцях масового скупчення людей, у громадському транспорті.

Розглядається й питання зменшення кількості авіарейсів в аеропорту «Херсон», які прилітають з-за кордону. Наразі в АТ «Укрзалізниця» не прийнято рішення про обмеження залізничного сполучення у зв’язку з введенням карантину в країні.

Нагадаємо, раніше уряд затвердив низку заходів, які допоможуть уберегти українців від загрози епідемії коронавірусної інфекції та для недопущення поширення вірусу.

Уряд вирішив: виділити 100 млн грн на першочергову закупівлю засобів індивідуального захисту для поточних потреб міністерств, відомств та служб, а також для поповнення Держрезерву; до 1 червня заборонити експорт товарів протиепідеміологічного призначення, щоб гарантувати забезпечення необхідними засобами захисту населення; ввести обмеження на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності; проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів; ввести карантин у закладах освіти строком на три тижні; закупити інфрачервоне обладнання для проведення скринінгу на відстані в Міжнародному аеропорту «Бориспіль».

Минулого тижня в Чернівецькій області було зафіксовано на даний час єдиний лабораторно підтверджений випадок коронавірусу. Іншої інформації про хворих на цей вірус українців наразі немає.

Читати новину російською.