На Херсонщину з інспекцією приїдуть Володимир Зеленський та Олексій Гончарук

01 Березня 2020, 08:15

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Олексій Гончарук особисто проінспектують хід реалізації національної програми “Велике будівництво” на Херсонщині.

Про це повідомив голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв, пише сайт ІРС-Генічеськ.

За інформацією очільника ХОДА, планується, що Володимир Зеленський та Олексій Гончарук відвідають декілька об’єктів, які реалізовуватимуться у рамках цієї програми в області.

Крім того, Юрій Гусєв розповів, що кожен мешканець Херсонщини зможе на власні очі в режимі реального часу переглянути, як реалізується «Велике будівництво»: 2 березня, в розділі «Велике будівництво» на сайті облдержадміністрації транслюватиметься будівництво двох об’єктів. У п’ятницю, 6 березня, онлайн-трансляції мають з’явитися й по інших шести об’єктах. Також щопонеділка на сайті ОДА публікуватимуться звіти з фотографіями “Великого будівництва”.

Як повідомлялося, в рамках програми “Велике будівництво” у Херсонській області планують відремонтувати 18 доріг загального користування місцевого значення та 44 вулиці й дороги комунальної власності. Всі роботи планується завершити до кінця 2020 року.

У рамках національної програми “Велике будівництво” планують провести реконструкцію 8 приймальних відділень лікарень у Херсоні та області.

З 1 березня в Херсонській області стартує програма «Велике будівництво»: планується реалізувати: 6 проєктів шкіл (2 нові та 4 добудови); 6 проєктів дитячих садочків (4 нові та 2 добудови); 8 проєктів реконструкції з добудовою приймальних відділень; 8 проєктів будівництва та капітального ремонту спортивних стадіонів (3 нові та 5 добудов); 20 проєктів реконструкції амбулаторії; 3 проєкти будівництва бібліотек; будівництво 127,5 км дороги.

Раніше прем’єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив, що в цьому році уряд спільно з Укравтодором планують побудувати або відремонтувати мінімум 4 тис. км доріг. На це у 2020 році виділили безпрецедентну в історії України кількість грошей — рекордні 85 мільярдів гривень.

Загалом, у рамках програми “Велике будівництво” планують збудувати 100 садків, 100 шкіл, 100 стадіонів та щонайменше 4 тис. км доріг по всій Україні.

Читати новину російською.