На Херсонщині запустять перший бізнес-інкубатор для аграріїв

05 Березня 2020, 21:05

Херсонщина стане першою областю в Україні, де реалізовуватимуть проєкт «Бізнес-інкубатор у сільській місцевості», який направлений на навчання людей, зацікавлених фермерською справою, аспектам ведення аграрного бізнесу.

Про це повідомили в Херсонській обласній держадміністрації, пише сайт IPC-Генічеськ.

Проєкт «Бізнес-інкубатор у сільській місцевості» реалізовується коштом Європейського Союзу. В його рамках планується створення у кожному обласному центрі приміщення з обладнанням, де люди, що цікавляться фермерською справою, зможуть пройти навчання. Орієнтовно там буде проходити навчання за 50 напрямами», – зазначив керівник агропродовольчої ради України
Іван Слободяник. 

«Питання розвитку зрошення, сільського господарства, харчової переробки і цілої низки напрямів, пов’язаних з аграрною сферою, є важливим пріоритетом розвитку Херсонської області. Вони були включені до Стратегії розвитку Херсонщини», – зазначив очільник ХОДА Юрій Гусєв.

Крім того, учасники наради обговорили актуальність для Херсонщини розвитку вівчарства та виноробних господарств. Голова агропромислової ради Іван Слободяник запропонував очільнику області відвідати з делегацією 24 квітня Карпатський вівчарський форум.

«Херсонщина має стати лідером південного регіону в поставці хутра та м’яса вівці. Ми з радістю приймаємо Ваше запрошення та найближчим часом сформуємо делегацію, що вирушить на форум. Більше того, плануємо відіслати звернення до Уряду, аби спільно розробити програму з розвитку вівчарства у Херсонській області», – говорить голова ОДА Юрій Гусєв.

Як повідомлялося раніше, з 1 березня в Херсонській області стартувала програма «Велике будівництво»: планується реалізувати: 6 проєктів шкіл (2 нові та 4 добудови); 6 проєктів дитячих садочків (4 нові та 2 добудови); 8 проєктів реконструкції з добудовою приймальних відділень; 8 проєктів будівництва та капітального ремонту спортивних стадіонів (3 нові та 5 добудов); 20 проєктів реконструкції амбулаторії; 3 проєкти будівництва бібліотек; будівництво 127,5 км дороги.

В рамках програми “Велике будівництво” у Херсонській області планують відремонтувати 18 доріг загального користування місцевого значення та 44 вулиці й дороги комунальної власності. Всі роботи планується завершити до кінця 2020 року.

Загалом, у рамках програми “Велике будівництво” планують збудувати 100 садків, 100 шкіл, 100 стадіонів та щонайменше 4 тис. км доріг по всій Україні.

Читати новину російською.