На адмінкордоні з Кримом підняли український і кримськотатарський прапори (фото)

03 Березня 2020, 15:15

У вівторок, 3 березня, на адмінкордоні окупованим Кримом провели урочисте підняття державного українського та національного кримськотатарського прапорів. 

Також на КПВВ “Чонгар” відкрили виставку дитячих дитячих малюнків “Крим – це Україна”, пише сайт ІРС-Генічеськ.

фото: Представництво президента України в Автономній Республіці Крим

Заходи були організовані Херсонською обласною державною адміністрацією та присвячувалися 6-й річниці незаконної анексії Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

фото: Представництво президента України в Автономній Республіці Крим

Нагадати, що Крим – це україна на адмінкордон приїхали голова ХОДА Юрій Гусєв, постпред президента України в Криму Антон Кориневич, представники місцевої адмінстрації, колишній політв’язень Едем Бекіров, представники Української академії лідерства, які провели флешмоб.

фото: Представництво президента України в Автономній Республіці Крим

фото: Представництво президента України в Автономній Республіці Крим

Як повідомлялося, 26 лютого у Генічеську Херсонської області провели акцію, присвячену Дню кримського спротиву російській окупації.

У Києві того ж дня відбувся форум «Age of Crimea» («Час Криму»), присвячений Дню кримського спротиву російській окупації. На форумі президент України Володимир Зеленський заявив, що підписує указ про проголошення 26 лютого Днем спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, який буде відзначатись щорічно.

Нагадаємо:

26 лютого 2014 року біля кримського парламенту відбулися два мітинги – за збереження територіальної цілісності України, організований Меджлісом кримськотатарського народу, і сепаратистський мітинг прихильників «Русского единства». Організаторами заходів виступили голова Меджлісу Рефат Чубаров і лідер «Русского единства» Сергій Аксенов. Тоді в результаті тисняви і сутичок двоє людей загинули.

27 лютого 2014 року будівлі ВР і Радміну АРК були захоплені озброєними російськими спецназівцямибез розпізнавальних знаків. В цей же день над будівлями були підняті російські прапори. Також перекинуті з Росії військові без розпізнавальних знаків окупували весь Крим, поставивши блокпости на в’їздах і зайнявши аеропорт.

16 березня 2014 року в Криму і Севастополі пройшов незаконний «референдум», за результатами якого 96,77% виборців республіки і 95,6% виборців Севастополя нібито проголосували за приєднання Криму до Росії.

Читати новину російською.