ХОДА: на межі Херсонської та Запорізької областей встановлять карантинні пости

28 Березня 2020, 20:30

У Херсонській обласній держадміністрації опрацювали питання встановлення карантинних постів на межі Херсонської та Запорізької областей.

Про це розповів заступник голови облдержадміністрації Вадим Чабан під час перевірки блокпостів у Генічеську, пише сайт ІРС-Генічеськ  з посиланням на інформацію ХОДА.

фото: ХОДА

За словами Вадима Чабана, пости забезпечені термометрами для вимірювання температури усіх, хто перетинає межі міста. Також на карантинних постах усі транспортні засоби оброблятимуть дезінфікуючою речовиною, яку оновлюють щогодини.

На блокпостах чергують рятувальники, поліцейські, представники органів місцевого самоврядування. Усі задіяні служби отримали рекомендації від ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області стосовно порядку перетину карантинних постів.

У разі виявлення в особи температури понад 38° одразу викликають медиків.

фото: ХОДА

Як раніше повідомлялося, у Херсонській області зафіксовано 10 підозр щодо можливого інфікування COVID-19.

25 березня перший лабораторно підтверджений випадок коронавірусної інфекції у Херсонській області виявили в місті Генічеськ. Коло осіб, які були у прямому і постійному контакті з інфіковано особою встановлено та обстежено. Люди знаходяться на самоізоляції. Прояви захворювання у них відсутні.

У місті Генічеськ та Генічеському районі припинено рух громадського транспорту. У населених пунктах організовують проведення дезінфекції вулиць, тротуарів та багатоповерхових будинків на період карантинних обмежень.

Станом на 10:00 28 березня в Україні 311 лабораторно підтверджених випадків  COVID-19, з них 8 летальних, п’ятеро пацієнтів одужало (чотири дорослих, одна дитина). За добу було зафіксовано 93 нові випадки.

Читати новину російською.