Херсонщина отримала гуманітарну допомогу для боротьби з поширенням коронавірусу (відео)

31 Березня 2020, 01:15

В обласний територіальний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Херсонщини прибула друга партія медичних засобів, необхідних для боротьби з поширенням коронавірусу. Медичний вантаж з китайського міста Сямень 29 березня доставили у Київ, а наступного дня – на Херсонщину.

Про це розповів голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв на брифінгу 30 березня, пише сайт ІРС-Генічеськ.

«Ми отримали 3 300 медичних респіраторів, 2 820 посилених медичних масок та 880 медичних біозахисних костюмів. Цю допомогу ми передаємо для наших лікарів, які знаходяться на фронті боротьби з коронавірусною інфекцією та першочергово потребують додаткового захисту», – зазначив Юрій Гусєв.

Крім того, очільник області розповів, що область отримала гуманітарну допомогу і для лікарень: 214 550 пар рукавичок, 2 310 медичних шапочок, 125 багаторазових універсальних датчиків на палець для дітей та 72 – для дорослих, 20 дихальних контурів для багаторазового використання для немовлят та дітей, 18 контурів з латексним мішком, 60 дихальних контурів для дітей та 17 – для дорослих, 150 вірусно-бактеріальних фільтрів, 722 індивідуальні термометри та 108 ендотрахеальних трубок.

У ХОДА зазначили, що цього достатньо, щоб захистити всі 86 бригад екстреної медичної допомоги в області. Усі бригади отримають засоби захисту та без загрози для власного життя зможуть виїжджати на виклики.

https://www.facebook.com/khoda.gov.ua/videos/666039564231402/

Як повідомлялося раніше, в Україні підтверджено 548 випадків COVID-19, 13 летальних. 8 людей вже одужали — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

У Херсонській області був виявлений один випадок інфікування новим коронавірусом у місті Генічеськ.

11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.

З 12 березня до 3 квітня в України запровадили карантин. 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин до 24 квітня та запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території країни.

Американські вчені інституту Джона Хопкінса розробили онлайнресурс, на якому можна відстежувати поширення нового коронавірусу в реальному часі. Для демонстрації актуальних даних про кількість заражених, сервіс використовує дані Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Читати новину російською.