Головний лікар розповів про тест на коронавірус у померлого в Генічеську

29 Березня 2020, 22:12

Фото Нацполіція АРК

Головний лікар Генічеської центральної районної лікарні Ельдар Фетієв дав роз’яснення щодо тесту на коронавірус у померлого в Генічеську.

«За інструкцією, результат видно через 10-15 хвилин. Результат був негативним. Тест мали утилізувати, але цього не зробили. Тому результат, отриманий пізніше, міг бути хибним», – так Ельдар Фетієв відповів на запитання сайту ІРС-Генічеськ щодо двох протилежних результатів тесту на коронавірус у померлого, про що повідомили раніше у місцевій владі.

Лікар додав, що результати ПЛР-дослідження на коронавірус у померлого очікують отримати у понеділок, 30 березня.

Як повідомлялося раніше, в ніч на 29 березня було повідомлено про смерть чоловіка в Генічеську з підозрою на коронавірус.

Начальник Департаменту охорони здоров’я Віктор Короленко поінформував, що швидкий тест на коронавірус у чоловіка, який помер в Генічеську, дав позитивний результат. Також відібрано матеріали для лабораторного дослідження на наявність коронавірусу.

Водночас у Генічеській райраді поставили під сумнів такі результати.

“Враховуючи епідобстановку йому зробили “славнозвісний” еспрес-тест на коронавірусну інфекцію. За інструкцією, через 15 хвилин, зафіксували негативний результат. Однак через 50 хвилин на тесті з’явилась позначка, яка свідчить про позитивну реакцію. Такі дані не можуть об’єктивно враховуватись! Через деякий час, нажаль, хворий врятувати не вдалось. Зрозуміло, що лікарі на фоні подій, які відбуваються в нашому районі, перестраховуються і ставлять декілька діагнозів під питанням! Один з яких – COVID-19. Коронавірус чи ні? Відповідь отримаємо після лабораторного обстеження”, – написав у Фейсбуці очільник райради Андрій Євстратов.

Крім того, за даними голови райради, у хворого зафіксували аритмію та інші відхилення у роботі серцево-судинної системи (аритмія, нестабільний артеріальний тиск). Жодних проявів запалення верхніх дихальних шляхів або легень не було.

25 березня перший лабораторно підтверджений випадок коронавірусної інфекції у Херсонській області виявили в місті Генічеськ.

У Міністерстві охорони здоров’я України закликають: при перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю. Залишайтеся вдома! Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування.

Актуальну та необхідну інформацію про COVID-19 можна знайти на ресурсах:

Офіційний веб-сайт Міністерства: https://moz.gov.ua/

Офіційна сторінка Міністерства у Facebook: https://facebook.com/moz.ukr/

Офіційні Telegram-канали:
Міністерство охорони здоров’я України: @mozofficial, https://t.me/mozofficial

Коронавірус_інфо: @COVID19_Ukraine, https://t.me/COVID19_Ukraine

Відповіді на основні запитання про COVID-19: http://covid19.com.ua/

Читати новину російською.