Головний лікар Генічеської ЦРЛ розповів про готовність установи в умовах пандемії (відео)

13 Березня 2020, 20:52

У Генічеській центральній районній лікарні наявні дві палати з окремим входом і 8 полубоксів для можливого розміщення людей у випадках звернень з підозрою на коронавірус. 

Про готовність установи до коронавірусної небезпеки проінформував головний лікар Генічеської ЦРЛ Ельдар Фетієв під час сесії Генічеської райради 13 березня, пише сайт ІРС-Генічеськ.

За словами головного лікаря, для медиків потрібно придбати ізольовану одежу. Також необхідне придбання тестів на коронавірус.

У свою чергу, голова райради Андрій Євстратов порадив оперативно докупити необхідне з коштів резервного фонду, при необхідності додаткові кошти можуть виділити з районного бюджету.

Як повідомляли у Херсонській облдержадміністрації, 20 березня в область надійде необхідна кількість швидких тестів на коронавірус.

В області наявні 144 апарати штучної вентиляції легень, 355 ліжок для обсервації: 230 – у Херсоні, 125 – в області; 42 лікарі-інфекціоністи.

З 12 березня до 3 квітня на усій території України установлений карантин. Відвідування закладів освіти її здобувачами забороняється.

За рішення РНБО, Україна з 15 березня закриє на два тижні в’їзд до країни для іноземних громадян у зв’язку з ситуацією з поширенням у світі коронавірусу COVID-19. Українські громадяни, які зараз перебувають за кордоном, матимуть змогу безперешкодно повернутись до України.

Згідно інформації Міністерства охорони здоров’я, в Україні 13 березня зафіксована перша смерть від коронавірусної інфекції COVID-2019. Померла 71-річна мешканка Житомирської області, у якої лабораторно був підтверджений коронавірус.

МОЗ України зазначає, померла жінка знаходилася в групі ризику. Згідно зі світовою тенденцією, старше покоління людей найбільш вразливе до інфікування коронавірусом COVID-19 з летальними наслідками.

Центр громадського здоров’я МОЗ рекомендує українцям щоб захистити себе уникати контакту з людьми із симптомами ГРВІ, мінімальна дистанція – 1,5 метра. Не торкайтесь свого обличчя, зокрема очей, носа та рота. Термічно обробляйте продукти, не їжте сире м’ясо, м’ясні субпродукти та яйця. У разі появи перших симптомів ГРВІ невідкладно зверніться до свого сімейного лікаря.

https://www.facebook.com/khoda.gov.ua/videos/214058786475605/

Нагадаємо:

  • На початку березня в Україні зафіксований перший випадок захворювання коронавірусом. Він діагностований у жителя Чернівців, який повернувся з відпочинку в Італії. Чоловік відчув нездужання 28 лютого, зараження підтвердили в Міністерстві охорони здоров’я 2 березня.
  • 11 березня Кабмін України затвердив низку заходів, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і для недопущення поширення COVID-19 в країні. Зокрема пропонується на три тижні обмежити проведення масових заходів та ввести карантин у навчальних закладах.
  • Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедрос Гебрейесус заявив, що ситуацію з поширенням коронавірусу COVID-19 в світі можна оцінити як пандемію.
  • На 12 березня Україні було зафіксовано три підтверджені випадки захворювання коронавірусом COVID-19. Крім раніше виявленого чоловіка у Чернівцях, коронавірус діагностований у жінки з Житомирської області та чоловіка з Чернівецької області.

Читати новину російською.