Дорогу “Херсон – Нова Каховка – Генічеськ” також планують відремонтувати, очікують співфінансування

02 Березня 2020, 14:48

У поточному році передбачено співфінансування 25 об’єктів ремонтно-будівельних робіт на автомобільних дорогах загального користування державного значення. Серед них і автомобільна дорога “Херсон – Нова Каховка – Генічеськ”.

Про це повідомив начальник Служби автомобільних доріг в Херсонській області Микола Савченко на селекторній нараді в Херсонській облдержадміністрації 2 березня, пише сайт IPC-Генічеськ.

При цьому 11 з 25 об’єктів забезпечені співфінансуванням в повному обсязі. Для 14 об’єктів необхідно додаткове співфінансування, а саме: Каховський район – 400 тис. грн додаткового фінансування для проведення процедур закупівель поточного середнього ремонту 3 об’єктів автомобільної дороги М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ; Новотроїцький район – 430 тис. грн (3 об’єкти, автомобільна дорога Р-47 Херсон – Нова Каховка – Генічеськ); Нововоронцовський район – 200 тис. грн (2 об’єкти, автомобільна дорога Т-04-03 Мар’янське – Берислав); Бериславський район – 500 тис. грн (6 об’єктів, автомобільна дорога Т-04-03 Мар’янське – Берислав).

Як зазначив заступник голови ХОДА Сергій Козир, Служба автомобільних доріг у Херсонській області спільно з Державним агенством автомобільних доріг закликала Каховський, Новотроїцький, Нововоронцовський та Бериславський райони до співфінансування об’єктів дорожньої інфраструктури у 2020 році за рахунок коштів місцевих бюджетів усіх рівнів.

“Станом на 28 лютого 2020 року з вищевказаними головами райдержадміністрацій та з органами місцевого самоврядування відпрацьовуються питання щодо можливої участі у співфінансуванні”, – зазначив він.

Як повідомлялося, з 1 березня в Херсонській області стартує програма «Велике будівництво». У рамках національної програми планується реалізувати: 6 проєктів шкіл (2 нові та 4 добудови); 6 проєктів дитячих садочків (4 нові та 2 добудови); 8 проєктів реконструкції з добудовою приймальних відділень; 8 проєктів будівництва та капітального ремонту спортивних стадіонів (3 нові та 5 добудов); 20 проєктів реконструкції амбулаторії; 3 проєкти будівництва бібліотек; будівництво 127,5 км дороги.

В рамках програми “Велике будівництво” у Херсонській області планують відремонтувати 18 доріг загального користування місцевого значення та 44 вулиці й дороги комунальної власності. Всі роботи планується завершити до кінця 2020 року. Серед іншого, до переліку по Херсонщині увійшла і дорога “Чаплинка-Новотроїцьке-Рикове”. Також заплановано провести реконструкцію дороги по вулиці Центральній в селі Стрілкове на Арабатській Стрілці, а також 40 років Перемоги у Генічеську.

Раніше прем’єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив, що в цьому році уряд спільно з Укравтодором планують побудувати або відремонтувати мінімум 4 тис. км доріг. На це у 2020 році виділили безпрецедентну в історії України кількість грошей — рекордні 85 мільярдів гривень.

Загалом, у рамках програми “Велике будівництво” планують збудувати 100 садків, 100 шкіл, 100 стадіонів та щонайменше 4 тис. км доріг по всій Україні.

Читати новину російською.