У селах й селищах Генічеського району проводитимуть дезінфекцію вулиць і будинків

28 Березня 2020, 11:22

У місті Генічеськ та Генічеському районі припинено рух громадського транспорту. У населених пунктах організовують проведення дезінфекції вулиць, тротуарів та багатоповерхових будинків на період карантинних обмежень.

Про це повідомили в Генічеській районній державній адміністрації, пише сайт ІРС-Генічеськ.

Згідно повідомлення, Генічеською районною державною адміністрацією разом з Генічеською районною радою та Генічеською міською радою проведена наступна робота, а саме:
Визначено межі території карантину міста Генічеськ шляхом встановлення “інформаційних табличок” про введення особливого режиму проведення протиепідемічних заходів;
Обмежено рух транспортних засобів шляхом облаштування трьох блок-постів в межах в’їзду-виїзду з міста Генічеськ із застосуванням бетонних блоків та улаштуванням дезинфекційного бар’єру, з наметом, освітленням та іншими засобами, необхідними для належного функціонування, а саме:
– траса Генічеськ – Новоолексіївка (вул. Центральна, біля АЗС Shell);
– траса Генічеськ – Азовське (проспект Миру, біля АЗС Shell);
– траса Генічеськ – Стрілкове (біля моста протоки Тонка).

фото: Головне Управління ДСНС України у Херсонській області

До чергування на зазначених блок-постах задіяно працівників Генічеського РВ ГУДСНС України у Херсонській області (3 чоловіки, 3 одиниці техніки), Генічеського ВП ГУНП у Херсонській області (6 чоловік, 3 одиниці техніки), КНП Генічеський ЦПМСД Генічеської районної ради (3 працівника). Пропуск осіб, які залишають територію карантину або в’їжджають у неї, здійснюється проведенням огляду з безконтактною термометрією (на 1-му блок-пості) та контактною термометрією (на 2-х).
Припинено рух громадського транспорту в місті Генічеськ та Генічеському районі. Перевезення персоналу медичних екстрених служб здійснюється транспортом КЗ Централізованої бухгалтерії по обслуговуванню закладів освіти Генічеської районної ради Херсонської області. Обмежено пересування населення між населеними пунктами, а також пересування в громадських місцях без крайньої потреби.
Організовано проведення дезінфекції вулиць, тротуарів та багатоповерхових будинків на території міста Генічеськ та надано доручення головам селищних та сільських рад організувати дезінфекцію вулиць, тротуарів та багатоповерхових будинків на підпорядкованій території на період карантинних обмежень.

фото: Генічеська міська рада


Генічеським територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг), здійснюється доставка продуктів харчування, ліків, тощо на дому людям похилого віку та з обмеженими можливостями, які залишились без піклування.

У місцевій владі також повідомили, що стан здоров’я жінки, у якої було діагностовано коронавірусну інфекцію, на сьогодняшній день задовільний. Жінка знаходиться в інфекційному відділенні Генічеської ЦРЛ. Медиками було проведено медичне обстеження мешканців багатоповерхового будинку, в якому мешкає родина хворої.
Допомогу Генічеському району надала Чаплинська районна державна адміністрація.
Як повідомлялося, 25 березня перший лабораторно підтверджений випадок коронавірусної інфекції у Херсонській області виявили в місті Генічеськ. Коло осіб, які були у прямому і постійному контакті з інфіковано особою встановлено та обстежено. Люди знаходяться на самоізоляції. Прояви захворювання у них відсутні.

25 березня Кабінет міністрів запровадив на 30 днів режим надзвичайної ситуації по всій території України.

У Міністерстві охорони здоров’я України закликають: при перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю. Залишайтеся вдома! Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування.

Актуальну та необхідну інформацію про COVID-19 можна знайти на ресурсах:

Офіційний веб-сайт Міністерства: https://moz.gov.ua/

Офіційна сторінка Міністерства у Facebook: https://facebook.com/moz.ukr/

Офіційні Telegram-канали:
Міністерство охорони здоров’я України: @mozofficial, https://t.me/mozofficial

Коронавірус_інфо: @COVID19_Ukraine, https://t.me/COVID19_Ukraine

Відповіді на основні запитання про COVID-19: http://covid19.com.ua/

Читати новину російською.