У Бериславському районі виділили 100 тисяч гривень на ремонт доріг

10 Березня 2020, 19:19

З бюджету Бериславського району Херсонщини виділені кошти в обсязі 100 тисяч гривень для співфінансування ремонтно-будівельних робіт на автомобільних дорогах загального користування державного значення. 

Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Сергій Козир під час селекторної наради в Херсонській ОДА 10 березня, пише сайт ІРС-Генічеськ.

За його словами, голови Бериславської, Каховської, Нововоронцовської та Новотроїцької РДА надали гарантійні листи про забезпечення співфінансування визначеного переліку об’єктів ремонтно-будівельних робіт на автомобільних дорогах загального користування державного значення.

Станом на 06 березня фактично виділено кошти з бюджету Бериславського району в обсязі 100 тисяч гривень. Прийняття рішень щодо виділення інших коштів очікується на наступних чергових сесіях, які призначені на кінець березня–квітень 2020 року.

Заступник голови ХОДА також зазначив, що формуються пропозиції щодо додаткових об’єктів поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення, які можуть бути реалізовані в 2020 році.

Як повідомлялося раніше, у поточному році передбачено співфінансування 25 об’єктів ремонтно-будівельних робіт на автомобільних дорогах загального користування державного значення. Серед них і автомобільна дорога “Херсон – Нова Каховка – Генічеськ”.

При цьому 11 з 25 об’єктів забезпечені співфінансуванням в повному обсязі. Для 14 об’єктів необхідно додаткове співфінансування.

З 1 березня в Херсонській області стартувала програма «Велике будівництво». У рамках національної програми планується реалізувати: 6 проєктів шкіл (2 нові та 4 добудови); 6 проєктів дитячих садочків (4 нові та 2 добудови); 8 проєктів реконструкції з добудовою приймальних відділень; 8 проєктів будівництва та капітального ремонту спортивних стадіонів (3 нові та 5 добудов); 20 проєктів реконструкції амбулаторії; 3 проєкти будівництва бібліотек; будівництво 127,5 км дороги.

В рамках програми “Велике будівництво” у Херсонській області планують відремонтувати 18 доріг загального користування місцевого значення та 44 вулиці й дороги комунальної власності. Всі роботи планується завершити до кінця 2020 року. Серед іншого, до переліку по Херсонщині увійшла і дорога “Чаплинка-Новотроїцьке-Рикове”. Також заплановано провести реконструкцію дороги по вулиці Центральній в селі Стрілкове на Арабатській Стрілці, а також 40 років Перемоги у Генічеську.

Загалом, у рамках програми “Велике будівництво” планують збудувати 100 садків, 100 шкіл, 100 стадіонів та щонайменше 4 тис. км доріг по всій Україні.

Читати новину російською.