Під час карантину релігійні обряди можна буде дивитися онлайн

26 Березня 2020, 19:28

Фото РБК-Україна

З 27 березня щоп’ятниці, щосуботи та щонеділі на телеканалах UA: Суспільне мовлення транслюватимуть богослужіння та обрядові заходи різних церков і релігійних організацій. 

У зв’язку із запровадженням карантину через загрозу поширення коронавірусу в Україні, щоб допомогти вірянам задовольнити духовні потреби, UA: Суспільне мовлення транслюватиме на загальнонаціональних та регіональних телеканалах богослужіння й інші обрядові заходи, пише сайт IPC-Генічеськ з посиланням на інформацію мовника.

Щотижня впродовж карантину глядачі зможуть дивитися трансляції на загальнонаціональних телеканалах: UA: ПЕРШИЙ, UA: КУЛЬТУРА та UA: КРИМ, а також на сайтах цих каналів і на всіх регіональних платформах Суспільного мовника.

Згідно графіку онлайнтрансляцій, на суспільних телеканалах транслюватимуть релігійні заходи Духовного управління мусульман України, Духовного управління мусульман України “УММА”, Духовного управління мусульман АР Крим, Головної синагоги Києва, Церкви адвентистів сьомого дня, Римсько-Католицької церкви в Україні, Православної Церкви України та всеукраїнської молитви; Української Греко-Католицької церкви з Патріаршого собору Воскресіння Христового, Церкви євангельських християн-баптистів; Української Євангельської церкви;иУкраїнської Церкви християн віри євангельської.

Як повідомлялося, перший лабораторно підтверджений випадок коронавірусної інфекції у Херсонській області виявили в місті Генічеськ. Інфікована особа перебуває у районній лікарні.

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 10:00 26 березня в Україні 156 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 5 летальних, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу було зафіксовано 43 нові випадки.

Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями. Станом на ранок 26 березня до Центру надійшло 183 повідомлення про підозру на COVID-19. Всього з початку надійшло 1124 повідомлення про підозру на COVID-19.

Читати новину російською.