Євстратов: У померлого в Генічеську коронавірусу не було

30 Березня 2020, 15:26

У Генічеську лабораторно не підтвердилась підозра на коронавірус у померлого мешканця міста.

Про це повідомив голова Генічеської райради Андрій Євстратов, пише сайт ІРС-Генічеськ.

“Щойно стало відомо, що підозра на коронавірусну інфекцію у померлого мешканця Генічеська лабораторно не підтвердилась! Хвора, яка перебуває на лікуванні в інфекційному відділенні почувається задовільно. Районні служби, задіяні у боротьбі з коронавірусом, працюють в режимі підвищеної готовності. Бережіть себе і своїх близьких! Виконуйте всі профілактичні заходи!”, – наголосив Андрій Євстратов.

Як повідомлялося раніше, в ніч на 29 березня було повідомлено про смерть чоловіка в Генічеську з підозрою на коронавірус.

Начальник Департаменту охорони здоров’я Віктор Короленко поінформував, що швидкий тест на коронавірус у чоловіка, який помер в Генічеську, дав позитивний результат. Також відібрано матеріали для лабораторного дослідження на наявність коронавірусу.

Водночас у Генічеській райраді поставили під сумнів такі результати. Пізніше головний лікар Генічеської центральної районної лікарні Ельдар Фетієв дав роз’яснення щодо тесту на коронавірус у померлого в Генічеську.

«За інструкцією, результат видно через 10-15 хвилин. Результат був негативним. Тест мали утилізувати, але цього не зробили. Тому результат, отриманий пізніше, міг бути хибним», – прокоментував ситуацію Ельдар Фетієв.

Станом на 10:00 30 березня в Україні за результатами досліджень вірусологічної референс-лабораторії ЦГЗ України та обласних лабораторних центрів загалом підтверджено 480 випадків COVID-19.

Усього зафіксовано 11 летальних випадків від COVID-19 в Україні. Загалом 6 людей вже одужали — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі. У Херсонській області залишається один випадок інфікування, виявлений раніше в місті Генічеськ.

Читати новину російською.