Мінекономіки розвінчує міфи про публічні закупівлі

10 Березня 2020, 09:29

19 квітня вступить в дію нова редакція Закону України “Про публічні закупівлі”. Для розвінчування найпоширеніших міфів про зміни в законодавстві розповсюджують роз’яснювальні матеріали.

“Останнім часом з’явилося багато міфів, які стосуються зростання відповідальності за проведення закупівель замовниками та визначення розмірів штрафів”, – йдеться у повідомленні TAPAS Project, передає сайт ІРС-Генічеськ.

Сім найпоширеніших таких міфів розвінчує Департамент сфери публічних закупівель Мінекономіки у статті, підготовленій спільно з проєктом USAID / UK aid TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах.

У публікації розглядаються, зокрема, питання про збільшення штрафів для уповноважених осіб, відповідальності за порушення під час закупівель, перевірки тендерів тощо.

Ознайомитися із матеріалом можна за посиланням.

“Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах” – проєкт, який спільно з українським урядом, місцевою владою та громадянами працює над вдосконаленням системи державних закупівель, електронних послуг та доступу до даних для зменшення корупції. Проєкт фінансується Агенцією США з міжнародного розвитку (USAID) і урядом Великої Британії та здійснюється Фондом Євразія разом із партнерами. Для досягнення цих результатів проєкт співпрацює напряму з Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністерством цифрової трансформації та Міністерством охорони здоров’я, а також з місцевою владою, освітніми інституціями, технологічними компаніями, громадськими організаціями та громадянами України у 35-ти містах. Зокрема, проект проводить консультації щодо законодавства стосовно державних закупівель, розробляє навчальну програму із закупівель та Індекс кращих практик у державних закупівлях і працює над удосконаленням IТ інфраструктури інноваційної української платформи з електронних закупівель Prozorro.

Як повідомлялося раніше, 6 лютого Міністерство цифрової трансформації України  проводило презентацію мобільного додатку “Дія” . Додаток надає доступ до документів особи в електронному форматі.

Проєкт мобільного додатку «Дія» створено у співпраці Міністерства цифрової трансформації та Міністерства внутрішніх справ, Національного банку України, проєкту USAID / UK aid “Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах/TAPAS”, програми EGAP, що фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва та реалізується Фондом Східна Європа та Innovabridge, проєкту EGOV4Ukraine, що є частиною програми U-LEAD з Європою, SURGe за підтримки Уряду Канади, компанії EPAM, компанії «Spiilka», Fedoriv Agency, компанії De Novo, Приватбанку та Монобанку.