У Криму провели дуа за незаконно ув’язненими (відео)

24 Лютого 2020, 11:12

У суботу, 22 лютого, у селищі Октябрьске Красногвардійського району Криму провели дуа за найскоріше звільнення незаконно затриманих кримських татар.

Про це йдеться у відеосюжеті правозахисного об’єднання “Кримська солідарність“, повідомляє сайт ІРС-Генічеськ.

Дуа провели у річницю затримання красногвардійської групи “справи Хізб ут-Тахрір” у будинку  ув’язненого Рустема Емірусеїнова.

“Приїхало багато людей з різних куточків Криму, щоб підтримати хлопців, яких незаконно засудили, прочитати дуа за їхнє скоріше звільнення. Наш народ об’єднався, наш народ не забуває один про одного, підтримує, допомагає. Це приклад, як наш народ згуртовується навколо якоїсь проблеми”, – зазначив громадський захисник Сабрі Талибов.

“Вони хочуть зробити з нас людей, які забудуть свою релігію, свою культуру. Це єдина причина таких жорстких репресій”, – переконаний батько ув’язненого Рустема Емірусеїнова Решат Емірусеїнов.

https://www.facebook.com/crimeansolidarity/videos/2946416762081584/

Нагадаємо:

  • 14 лютого 2019 року в Криму в трьох будинках кримських татар в смт. Октябрьське російські силовики провели обшуки. Кримчанина Рустема Емірусеїнова відвезли в управління ФСБ в Сімферополі. Перед цим в управління ФСБ відвезли також Ескендера Абдулганієва і Арсена Абхаїрова.
  • 15 лютого в Сімферополі «Київський райсуд» заарештував трьох затриманих кримських татар за підозрою в участі в забороненій в РФ організації «Хізб ут-Тахрір».

Читати новину російською.