У Херсонській та Миколаївській областях тривають спеціальні заходи: задіяні понад 80 прикордонних нарядів (фото)

23 Лютого 2020, 15:57

Протягом минулої доби для заходів з безпеки та посилення контролю в прикордонних районах Херсонської та Миколаївської областях були задіяні понад 80 прикордонних нарядів, в тому числі із застосуванням мобільних тепловізійних комплексів.

Про це повідомили в Херсонському прикордонному загоні Держприкордонслужби, передає сайт ІРС-Генічеськ.

“Військовослужбовці перевірили 112 транспортних засобів та 21 маломірний плавзасіб, здійснювали подворові обходи та проводили роз’яснювальну роботу з місцевим населенням. За порушення правил прикордонного режиму 15 громадян прикордонники притягнули до адміністративної відповідальності та попередили два факти браконьєрської діяльності”, – йдеться у повідомленні.

фото: Херсонський прикордонний загін Держприкордонслужби

Зокрема, прикордонниками Південного регіонального управління та Регіонального управління морської охорони проводяться спеціальні заходи із залученням мобільних підрозділів, прикордонної авіації, кораблів та катерів морської охорони. В ході проведення заходів основна увага приділяється здійсненню повітряного пошуку порушників законодавства України з прикордонних питань, перевірки берегової смуги та законності перебування маломірних плавзасобів в морі.

У ДПСУ зазначили, що наразі спеціальні заходи тривають.

фото: Херсонський прикордонний загін Держприкордонслужби

За інформацією Генічеського інтернет-видання “Новий візит”, 23 лютого на залізничний станції у Новоолексіївці спостерігається багато військової техніки. На платформах знаходяться броньовані та вантажні автомобілі.

Як повідомлялося раніше, підрозділи Херсонського загону спільно з мобільними групами, які прибули з інших регіонів, посилюють контроль за дотриманням режиму у контрольованих прикордонних районах.

фото: Херсонський прикордонний загін Держприкордонслужби

Прикордонний режим в Херсонській області встановлено в Генічеському, Голопристанському, Каланчацькому, Скадовському, Новотроїцькому та Чаплинському районах. Громадяни України в’їжджають у прикордонну смугу та контрольований прикордонний район, перебувають, проживають або пересуваються в їх межах на підставі документів, що посвідчують особу.

Іноземці та особи без громадянства в’їжджають у прикордонну смугу та контрольований прикордонний район, перебувають та пересуваються в їх межах на підставі документів, що посвідчують особу та підтверджують законність перебування на території України.
На вимогу прикордонників, в межах контрольованих прикордонних районів, водії зобов’язані зупинятись та надати для перевірки реєстраційний документ на транспортний засіб, дати можливість оглянути транспортний засіб і перевірити номери його агрегатів.

Читати новину російською.