У Херсонській області з’явиться “місто-сад”

14 Лютого 2020, 17:03

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що у Херсонській області планується збудувати містечко для вимушених переселенців з окупованого Криму, серед яких понад 500 сімей кримських татар. 

Про це глава держави повідомив в ході зустрічі з представником президента в АРК Антоном Кориневичем та його заступницями Дар’єю Свиридовою та Тамілою Ташевою, під час якої обговорювались нагальні проблеми українців з окупованого півострова, передає сайт ІРС-Генічеськ.

«Ми хочемо побудувати таке містечко. Цього року ми маємо почати це робити. З вашого боку потрібні комунікація та контроль», – сказав президент. Зеленський зазначив, що відповідних домовленостей досягнуто під час його зустрічі з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом.

За його словами, на контрольному пункті в’їзду-виїзду «Чонгар» на адмінкордоні з тимчасово окупованим Кримом буде створено спеціальний хаб з розвиненою інфраструктурою для комфортного перетину українцями КПВВ, побудовано якісні дороги та забезпечено транспортне сполучення.

«Моя ідея в тому, щоб вони побачили, як ми ставимося до людей, до кримчан. Ти приїздиш, а тут – «місто-сад». Відчуваєш різницю, адже тут все на вищому рівні: заправка, школа, дитсадок, будинки», – глава держави та закликав Кориневича стати рушієм цього проекту.

Зеленський також зробив акцент на важливості реалізації програми, яка спрощує процедуру навчання дітей з окупованих територій в українських закладах вищої освіти.

«Щоб одразу на КПВВ вони отримували всі документи та знали про можливість вступити до будь-якого вишу», – вказав президент.

Як повідомлялося, 3 лютого 2020 року турецький президент Реджеп Ердоган після зустрічі з Володомиром Зеленським в Києві заявив, що Туреччина допоможе Україні забезпечити житлом близько 500 сімей кримських татар. «Ми прийняли з моїм товаришем рішення побудувати разом з розвитком інфраструктури житло для 500 сімей. Наші міністри обговорять питання і ми разом будемо діяти. Наші фахівці приїдуть, все досліджують, зроблять план, зроблять проект», – сказав Ердоган.

Читати новину російською.