У Генічеському районі ввели обмеження на розподіл газу

11 Лютого 2020, 13:27

У Генічеському районі ввели в дію графік обмеження розподілу газу споживачам.

Таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляє сайт ІРС-Генічеськ з посиланням на інформацію Генічеської райдержадміністрації.

За даними РДА, у зв’язку  із зниженням температури навколишнього середовища мінус 6-14 градусів підвищилось споживання газу населенням району, в результаті чого станом на 8.00 10 лютого тиск в мережі знизився з 0,3 мПа до 0,1 мПа.

За ініціативи першого заступника голови Генічеської РДА Дмитра Такаджи о 9.00 10 лютого проведено засідання комісії ТЕБ та НС, на якому розглянуто питання стосовно зниження тиску в мережі газопостачання від свердловини газовидобутку Чорноморнафтогазу із запрошенням представників компанії.

Для стабілізації ситуації із зниженням тиску вирішили ввести в дію графік обмеження розподілу газу споживачам Генічеського району в умовах дефіциту обсягів видобутку в осінньо-зимовий період 2019-2020 років.

Нагадаємо, газ для споживачів Генічеського району видобувають на Арабатській Стрілці. До захоплення Криму Росією зимовий дефіцит покривався із кримського Глібовского підземного газосховища, куди влітку закачували надлишки газу, видобуті із Стрілкового.

Вже декілька років поспіль чиновники різних рівнів заявляли, що радикально ситуацію з нестачею газу змінити може будівництво до Генічеська гілки газопроводу від розподільчої станції у Асканії-Нова, що дозволило б забезпечити газом не тільки Генічеський, а й ще два сусідні райони – Каланчацький та Новотроїцький.

Читати новину російською.