У Генічеському районі відновили газопостачання

11 Лютого 2020, 17:41

У місті Генічеськ, де діяли обмеження газопостачання, а також селі Генічеська Гірка на Арабатській Стрілці, мешканці якого більше доби залишалися без тепла, відновлено газопостачання, повідомляє сайт ІРС-Генічеськ.

Так, за даними Щасливцевської сільради, до якої належить Генгірка, після доби при мінусовій температурі, мешканцям відновили газопостачання.

При цьому в сільраді сподіваються, що в подальшому керівництво Генічеської філії Херсонгазу в разі виникнення подібних ситуацій буде попереджувати населення про відключення.

За інформацією місцевого видання “Новий візит“, увечері 11 лютого газом забезпечені також мешканці багатоповерхівок Генічеська, де напередодні не було газу.

Як повідомлялося, причиною обмеження та відключення газопостачання споживачам Генічеського району слугувала “кризова ситуація із зниженням тиску у газорозподільчій системі”. У зв’язку з тим вжиті заходи з обмеженням розподілу газу до комунально-побутових об’єктів, а також прийняте рішення про відключення Генічеської Гірки.

Раніше у Генічеському районі ввели в дію дію графік обмеження розподілу газу споживачам. Таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, газ для споживачів Генічеського району видобувають на Арабатській Стрілці. До захоплення Криму Росією зимовий дефіцит покривався із кримського Глібовского підземного газосховища, куди влітку закачували надлишки газу, видобуті із Стрілкового.

Вже декілька років поспіль чиновники різних рівнів заявляли, що радикально ситуацію з нестачею газу змінити може будівництво до Геніческа гілки газопроводу від розподільчої станції у Асканії-Нова, що дозволило б забезпечити газом не тільки Генічеський, а й ще два сусідні райони – Каланчацький та Новотроїцький.

Читати новину російською.