Турецький посол оглянув земельну ділянку в Генічеську для будівництва житла для переселенців (відео)

27 Лютого 2020, 18:31

27 лютого до Генічеська Херсонської області приїхала делегація з Республіки Туреччина на чолі з надзвичайним та повноважним послом Ягмуром Ахметом Гюльдере. Разом з представниками обласної та місцевої влади гості оглянули земельну ділянку, на якій можливо будівництво житла для переселенців. Більш детальне обговорення проєкту забудови відбудеться наступного дня у Херсоні, повідомляє сайт ІРС-Генічеськ.

“Ми подивилися одну з тих ділянок, яку ми плануємо під забудову. Завтра будемо дивитися такі ж ділянки у місті Херсоні. Зараз ми займемось більш детальною підготовкою планів, документів, завтра буде нарада з цього приводу, для того, щоб деталізувати цей проєкт”, – розповів журналістам заступник голови Херсонської облдержадміністрації Сергій Козир.

На його думку, житло у новобудові мають надавати не тільки переселенцям, а й іншим пільговим категоріям громадян.

“Розглядається питання розміщення не тільки кримських татар, розглядається розміщення тимчасово переміщених осіб, а також людей інших пільгових категорій, які стоять в черзі на отримання житла. Більш детальну інформацію, пропорцію надання цього житла буде вирішено пізніше”, – сказав заступник голови ХОДА.

“Генічеський район безпосередньо межує з тимчасово окупованою територією, тому для мене це той район, який має бути лакмусовою стрічкою, для того, щоб люди, по той бік бачили, що вони не забуті, і держава Україна про них піклується: і будівництвом КПВВ, і будівництвом житла, іншої інфраструктури”, – зазначив Сергій Козир.

Посол Республіки Туреччина в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере завірив у підтримці українського народу.

“Ми не визнаємо незаконну анексію, ми підтримуємо українських друзів, і наших братів, кримських татар, думаю, сьогодні перший крок того будівництва, про який домовились наші президенти”, – сказав Ягмур Ахмет Гюльдере.

ділянка, яку пропонують під будівництво у Генічеську

Міський голова Олександр Тулупов розповів, що після вирішення всіх нормативних питань в рамках українського законодавства, міськрада готова надати будь-яку допомогу іноземним інвесторам.

“Всі зацікавленні особи і структурні підрозділи отримали завдання та необхідну інформацію по даній земельній ділянці для того, щоб конкретніше можно було планувати будівництво містечка”, – резюмував голова Генічеської РДА Андрій Онищенко.

Як повідомлялося, на початку січня в Херсонській обласній державній адміністрації, при розгляді питання «забезпечення житлом мешканців Криму та переселенців», розповіли про наміри збудувати житлове містечко у близькому до адмінкордону з Кримом Генічеську.

3 лютого 2020 року турецький президент Реджеп Ердоган після зустрічі з Володомиром Зеленським в Києві заявив, що Туреччина допоможе Україні забезпечити житлом близько 500 сімей кримських татар.

Читати новину російською.