Стало відомо, які сили представить Україна на «Сі Бриз-2020»

10 Лютого 2020, 09:08

Організатори «Сі Бриз-2020» повідомили, які сили представить Україна на двадцятих українсько-американських навчаннях. 

Про це йшлося на головній планувальній конференції з проведення навчань, яка відбулась в Одесі, передає сайт ІРС-Геническ з посиланням на інформаційне агентство Міністерства оборони України АрміяINFORM.

Серед сил та засобів, які представлятимуть Україну на міжнародному навчанні: 20 одиниць корабельного складу ВМС ЗС України, 7 одиниць Державної прикордонної служби України, підрозділи морської піхоти ВМС ЗС України, Сил спеціальних Операцій, Національної гвардії та Повітряних Сил ЗС України.

На конференції обговорювали та вирішували питання логістичного забезпечення. Попереду, навесні, ще одна  підсумкова робоча зустріч представників України, США та країн-партнерів, які підтвердили участь у цьогорічних маневрах.

За інформацією керівника навчань «Сі Бриз-2020» з української сторони капітану першого рангу Олексія Доскато, «Сі Бриз-2020» своєю багатофункціональністю й масштабністю не поступляться торішнім.

Навчання «Сі Бриз-2020» відбуватимуться влітку в південно-західній частині Чорного моря, на території портів, летовищ і полігонів в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях і традиційно включатимуть у себе кілька компонентів: морський, сухопутний та авіаційний.

Нагадаємо:

  • 1 липня минулого року в Одесі стартували багатонаціональні військові навчання «Сі Бриз-2019» (Sea Breeze-2019), які триватили до 12 липня. В цьому році вперше в їх історії крім традиційного морського компонента в них також був і річковий, який проходив на річці Дунай. Навчання проходили в північно-західній частині Чорного моря, а також в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях. Всього в них брали участь близько 30 кораблів, 30 літальних апаратів і понад 900 чоловік особового складу підрозділів морської піхоти різних країн.
  • Українсько-американські навчання серії «Сі Бриз» проводяться щорічно з 1997 року відповідно до «Меморандуму про порозуміння та співробітництво з питань оборони та військових відносин між Міністерством оборони США та Міністерством оборони України» від 1993 року. Вони проводяться з метою підготовки та нарощення бойової готовності ВМС України на двосторонній основі, але є відкритими для інших країн.

Читати новину російською.