Стало відомо, коли запустять ЦНАП на “Чонгарі”

03 Лютого 2020, 19:22

У середу, 12 лютого, Комітет Верховної Ради з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій проведе виїзне засідання на КПВВ “Чонгар” на адмінкордоні з Кримом. Того ж дня у сервісній зоні контрольного пункту планують запустити ЦНАП.

Про це повідомив заступник голови Генічеської державної адміністрації Дмитро Такаджи на нараді в РДА 3 лютого, повідомляє сайт IPC-Генічеськ.

За його словами, після засідання на КПВВ у комітеті планують провести зустріч з місцевими жителями селища Новоолексіївка.

Згідно з інформації, озвученої під час засідання погоджувальної ради  Комітет Верховної Ради з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій, 11 і 12 лютого його представники проведуть виїзне засідання у Херсонській області.

https://www.facebook.com/dmytro.lubinets/videos/2218443228463458/

Як повідомлялося, режимні зони тимчасових контрольних пунктів «Чонгар» та «Каланчак» на адмінкордоні з Кримом відкрили після реконструкції, як і планувалося, 15 листопада. Сервісну зону на КПВВ «Каланчак» відкрили 19 грудня.  На “Чонгарі” сервісну зону досі не відкрили.

За інформацією голови Херсонської обласної державної адміністрації, на “Чонгарі” планують відкрити хаб. Наразі ЦНАП на КПВВ “Каланчак” працює в тестовому режимі, але після визначення Кабміном балансоутримувача сервісної зони, громадяни зможуть отримати до 37 адміністративних послуг без черг та за встановленим графіком роботи ЦНАПу.

Нагадаємо:

  • 13 липня 2019 року президент Володимир Зеленський в Херсонській області на адмінкордоні з окупованим Кримом представив новопризначених голову Херсонської ОДА Юрія Гусєва та представника президента в АРК Антона Кориневича. В ході наради Гусєв пообіцяв запустити дві нові режимних зона на КПВВ «Чонгар» і «Каланчак» до 15 листопада, сервісні зони – до 20 грудня. Зеленський побіцяв звільнити Гусєва, якщо він не впорається з цим завданням.
  • Прокуратура АРК розслідує кримінальні провадження в зв’язку зі зловживаннями чиновників при облаштуванні КПВВ на адмінкордоні з окупованим Кримом.
  • 20 вересня 2019 року почалось будівництво нових КПВВ «Чонгар» і «Каланчак». Роботи тривали до листопада.

Читати російською.