Севастополець підтримав телеканал ATR (відео)

11 Лютого 2020, 20:33

Олексій Кисельов

Заступник голови громадської організації “Переселенець-СОС”, вимушений переселенець із Севастополя Олексій Кисельов висловився на підтримку кримськотатарського телеканалу ATR, який опинився на межі закриття через блокування державного фінансування.

Про це  Олексій Кисельов розповів під час пресконференції в медіацентрі ІРС-Генічеськ.

“Я дивлюся телеканал ATR, бо мене цікавить все, що стосується Криму та Севастополя. ATR своїм невеликим колективом тягне державну програму повернення окупованих територій”, – зазначив Олексій Кисельов.

Переселенець переконаний, що телеканал гідно вийде із ситуації, яка склалася, а тим, хто заблокував підтримку, “має бути соромно”.

Як повідомлялося, підтримку телеканалу ATR висловило Представництво президента України в Криму.

За інформацією ATR, напередодні телеканалу в черговий раз заблокували фінансування, незважаючи на те, що держава виділила 50 млн грн на фінансування каналу в 2020 році. У 2019 держава перерахувала на рахунок телеканалу 15 млн грн держпідтримки 28 грудня, коли банки були закриті, та ніякі операції не можна було провести. ATR, відповідно до закону, змушений був повернути ці гроші державі.

В ефірі 10 лютого генеральний директор кримськотатарського телеканалу ATR Ленур Іслямов пояснив, перед каналом поставили нездійсненні умови тендерів. Він переконаний, що без існування телеканалу ATR “материкова Україна не зможе повернутися до Криму”.

Раніше у зв’язку з недофінансуванням з держбюджету кримськотатарський телеканал ATR запустив збір коштів, який триває і досі.

Майже шість років тому кримськотатарські телеканали ATR і Lâle, радіостанції Meydan і «Лідер», що входять до складу медіахолдингу ATR, перестали вести мовлення в Криму через відсутність російської ліцензії.

ATR відновив мовлення 17 червня 2015 року з Києва. Перший кримськотатарський телеканалу став доступний через супутник на всій території України, у тому числі в окупованому Криму. Пізніше дитячий телеканал Lâle і радіо Meydan також відновили мовлення з Києва. Сьогодні, незважаючи на вимушений переїзд з окупованого Криму, ATR, Lâle і MeydanFM продовжують роботу з Києва.

Читати російською.