Прокуратура АРК повідомила про підозру “російським слідчим” за порушення законів і звичаїв війни

15 Лютого 2020, 20:46

Прокуратура АРК повідомила про підозру працівникам “російського слідчого комітету”, які незаконно затримували одного з керівників Меджлісу кримськотатарського народу.

Про це проінформували у відомстві, передає сайт ІРС-Генічеськ.

“Прокуратура АР Крим спільно з Головним управлінням Національної поліції в АР Крим та м.Севастополі повідомила про підозру трьом працівникам незаконно створеного «Главного следственного управления Следственного комитета Российской Федерации по Республике Крым», у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 438 КК (порушення законів та звичаїв війни)”, – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що в рамках «кримінальної справи», виконуючи вказівки кураторів з РФ та окупаційної влади, «слідчими» було здійснено незаконне затримання одного з керівників Меджлісу кримськотатарського народу, пред’явлено обвинувачення, ініційовано перед незаконно створеним судом питання про обрання, та у подальшому неодноразово – про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Підозрюваних оголошено в розшук, вживаються всі заходи для встановлення їх місцезнаходження.
Нагадуємо, прокуратура АР Крим раніше повідомила про підозру трьом колишнім суддям Апеляційного суду АР Крим, а на момент вчинення злочину – «суддям» незаконно створеного «Верховного суда Республики Крым», у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 438 КК (порушення законів та звичаїв війни), за фактами кримінального переслідування учасників проукраїнського мітингу, що відбувався біля Верхової Ради АР Крим 26 лютого 2014 року.   

Читати новину російською.