Президент назвав Херсонщину та Одещину потенційно привабливими для турецьких інвестицій

04 Лютого 2020, 13:26

Під час Українсько-турецького бізнес-форуму в Києві Володимир Зеленський наголосив, що потенційно привабливими для обох держав є інвестиції у розвиток туристичної інфраструктури на Херсонщині та Одещині.

Про це повідомляє сайт IPC-Генічеськ з посиланням на інформацію офіційного інтернет-представництва глави держави.

Президент закликав турецькі компанії вже зараз інвестувати в українську економіку. Зокрема, Володимир Зеленський запросив турецький бізнес до участі в концесійних конкурсах у проектах з осучаснення інфраструктури.

«Одним з наших пріоритетів є масштабна модернізація інфраструктури – дороги, аеропорти та морські порти, запуск річкового транспорту. Вже запущено перші концесійні конкурси морських портів «Ольвія» та «Херсон». Наразі ми готуємо нові конкурси щодо аеропортів і морських портів, а також проекти концесійних доріг», –  заявив президент.

Також глава держави нагадав, що влада ініціює низку новацій для поліпшення інвестиційного клімату. Йдеться, зокрема, про п’ятирічні податкові канікули, проект Іnvestment nanny, створення міжнародного арбітражу для інвесторів.

Як повідомляв Центр журналістських розслідувань, під час брифінгу за результатами зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським в Києві президент Туреччини Редждеп Таїп Ердоган розповів про намір допомогти Україні забезпечити житлом близько 500 сімей кримських татар.

Нагадаємо:

  • Президент Турецької Республіки Реджеп Таїп Ердоган прибув в Україну з офіційним візитом.
  • Під час зустрічі Ердоган і Зеленський обговорили питання агресії Росії в регіоні, питання розвитку інфраструктури і торгівлі. Зокрема була укладена угода про фінансову допомогу українському війську від Туреччини.
  • Ердоган повторив, що Анкара не визнає анексію Криму Росією, і продовжує стежити за становищем кримських татар.