Представництво президента України в Криму виступило на підтримку кримськотатарського телеканалу ATR

11 Лютого 2020, 20:14

Представництво президента України в Криму долучилось до комунікації з компетентними державними органами влади щодо підтримки кримськотатарського телеканалу ATR, який опинився на межі закриття через блокування державного фінансування. 

Про це йдеться у повідомленні ППУ в АРК у Фейсбуці, передає сайт ІРС-Генічеськ.

“Щодо ситуації з Телеканал ATR. Для нас є очевидною важливість існування каналу не лише як першого та поки єдиного кримськотатарського телеканалу, але й як символу спротиву окупації Криму та інструменту комунікації з нашими громадянами, які залишаються в окупації”, – наголосили в представництві.

Як повідомляють у телеканалі ATR, напередодні телеканалу в черговий раз заблокували фінансування, незважаючи на те, що держава виділила 50 млн грн на фінансування каналу в 2020 році. У 2019 держава перерахувала на рахунок телеканалу 15 млн грн держпідтримки 28 грудня – коли все банки були закриті і ніякі операції не можна було провести. ATR, відповідно до закону, змушений був повернути ці гроші державі.

В ефірі 10 лютого генеральний директор кримськотатарського телеканалу ATR Ленур Іслямов пояснив, перед каналом поставили нездійсненні умови тендерів. Він переконаний, що без існування телеканалу ATR “материкова Україна не зможе повернутися до Криму”.

Раніше у зв’язку з недофінансуванням з держбюджету кримськотатарський телеканал ATR раніше запустив збір коштів, який триває і досі.

Майже шість років тому кримськотатарські телеканали ATR і Lâle, радіостанції Meydan і «Лідер», що входять до складу медіахолдингу ATR, перестали вести мовлення в Криму через відсутність російської ліцензії.

ATR відновив мовлення 17 червня 2015 року з Києва. Перший кримськотатарський телеканалу став доступний через супутник на всій території України, включаючи окупований Крим. Пізніше дитячий телеканал Lâle і радіо Meydan також відновили мовлення з Києва. Сьогодні, незважаючи на вимушений переїзд з окупованого Криму, ATR, Lâle і MeydanFM продовжують роботу з Києва.

Читати новину російською.