Опитування: Третина українців бере активну участь у житті своєї громади

25 Лютого 2020, 21:01

Третина українців беруть активну участь у житті своєї громади. Такі дані були отримані в рамках Національного опитування щодо громадянської залучення, що проводиться в Україні з 2015 року.

Про це під час Форуму реформ: на шляху до Вільнюса розповів директор програми “Долучайся!” USAID/ENGAGE Роланд Ковач, передає сайт ІРС-Генічеськ з посиланням на інформацію програми.

“Цьогорічні результати показали досить активний рівень залучення до громадської активності, особливо на локальному рівні. Так, 33% респондентів зазначили, що готові приймати участь у вирішенні проблем своєї громади – цей показник виріс на 3% порівняно із минулим роком. При цьому, участь активних громадян у діяльності громадських організацій залишається незначною – лише 15% опитаних з певною регулярністю долучаються до роботи ГО. Це важливий сигнал для громадянського суспільства, що свідчить про потенціал залучення громадян саме на локальному та регіональному рівнях”, – йдеться у повідомленні.

Національне опитування щодо громадянського залучення проводиться на замовлення Пакту в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!» USAID/ENGAGE.

“Участь, залученість стосується не лише виборів, референдумів чи законодавчої ініціативи громадян. Наші партнери з громадянського суспільства мають допомогти громадянам самим вирішити, яким чином їм керувати своїм власним щоденним життям, щоб вони зрозуміли чи готові вони взяти на себе відповідальність за виконання цих рішень”, – наголосив Роланд Ковач.

https://www.youtube.com/watch?v=Rn2V2-x5yrY&fbclid=IwAR2MVRL8uhHR47FWJnUiIRDrKE4KKwoWQngfirrrlWKCvyd639Kp3PSjMAY

Форум реформ: на шляху до Вільнюса проводиться в межах підготовки до Ukraine Reform Conference, яка є ключовою щорічною міжнародною подією, присвяченою експертному обговоренню прогресу реформ в Україні. Захід організовано Коаліцією Реанімаційний Пакет Реформ – РПР у партнерстві з Посольством Литовської Республіки в Україні за підтримки Міністерства закордонних справ Литовської Республіки, Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні, Проекту ЄС «Право-Justice», Міжнародний фонд “Відродження” та Програми сприяння громадській активності «Долучайся!» USAID/ENGAGE, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID Ukraine – USAID Україна) та здійснюється Pact Ukraine.

Метою програми “Долучайся!” є підвищення обізнаності та рівня участі громадян у громадській діяльності на національному, регіональному та місцевому рівнях. Програма фінансується Агенцією США з Міжнароного Розвитку (USAID) та впроваджується організацією Пакт в Україні.

Читати новину російською.