Обласна адміністрація: Херсонська область багата на корисні копалини, але потрібні інвестори

02 Лютого 2020, 01:04

ілюстраційне фото: ХОДА

У Херсонській обласній державній адміністрації шукатимуть інвесторів для збільшення видобутку корисних копалин, на які багата Херсонщина. 

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник голови ХОДА Сергій Козир, повідомляє сайт IPC-Генічеськ.

“Перспективними напрямками розширення мінерально-сировинної бази є розвідка родовищ корисних копалин для будівництва, а саме пісків та вапняків. Також заслуговує на увагу розвідка родовищ лікувальних термальних вод на території Арабатської стрілки, промислових йодних вод та Скадовської курортної зони. Привабливим для залучення інвестицій є розвідане родовище марганцевих руд (Федорівське родовище) з експлуатаційними запасами корисних копалин 31,5 млн тонн, що дозволить розробляти його не менше 30 років,” – вважає Козир.

Найбільш актуальною, на думку заступника голови ХОДА, є розробка вже розвіданого родовища мергелю із запасами сировини приблизно на 100 років, розташованого у с. Заповіт на території Бобровокутівської сільської ради Великоолександрівського району області.

Як повідомлялося, раніше у Херсонській області розробили план будівництва доріг в області на 3 роки вартістю майже пів мільярда гривень.

Херсонщину хочуть зробити базовим регіоном рибного господарства, для чого розробили обласну програму на 2020 – 2022 роки.

Читати новину російською.