Негода в Одеській області: знеструмленими лишаються 128 населених пунктів, 14 ДТП без постраждалих

06 Лютого 2020, 19:02

Увечері 6 лютого знеструмленими лишаються 128 населених пунктів в Одеській області.

Про це повідомили в “Одесаобленерго”, передає сайт IPC-Генічеськ.

“Через негоду в Одеській області ушкоджені тисячі об’єктів енергоінфраструктури. Це призвело до знеструмлення міст та селищ. Усі бригади Одесаобленерго безперервно працюють над відновленням живлення соціально важливих об’єктів та осель одеситів”, – йдеться у повідомленні.

За даними “Одесаобленерго”, в усуненні наслідків стихії задіяно 146 бригад енергетиків і 181 одиниця техніки. Станом на 18:00 6 лютого знеструмленими лишаються 128 населених пунктів в Арцизькому, Болградському, Ізмаїльскому, Кілійському, Татарбунарському, Білгород-Дністровському, Біляївському, Чорноморському, Лиманському, Овідіопольському  районах. Ушкоджено 113 повітряних ліній та 1473 трансформаторні підстанції.

Гідрометцентр прогнозує продовження стихії, снігопад і поривчастий вітер, що ускладнює процес ліквідації.

За даними патрульної поліції Одеської області, “все обійшлося без постраждалих та значних матеріальних втрат”.

Через значні пориви вітру в місті були пошкоджені дерева, гілки падали на проїжджу частини, а в одному з випадків дерево повалилося на будинок.

Протягом доби сталося 14 ДТП без постраждалих.

Впродовж минулої доби патрульні надали допомогу водіям в буксируванні 4 вантажних транспортних засобів, які не могли самостійно рухатися.
До прикладу, на 37 км дороги М-14 “Одеса — Мелітополь” великовантажний автомобіль, внаслідок ожеледиці та сильного вітру, з’їхав з дороги та опинився у кюветі. Екіпаж забезпечив безпеку дорожнього руху на даному відрізку траси. За допомогою спецтехніки вантажівку повернуто на дорогу.

Патрульна поліція звертається до водіїв із проханням бути надзвичайно обережними.

Як повідомлялося, станом на 17:00 відновлено електропостачання в 63 населених пунктах Херсонської області, відсутнє електропостачання в 71 населеному пункті області, в тому числі в 17 частково. Спільно з комунальними службами міста та обласною комунальною службою прибрано 22 повалених дерева.

З 16-ї години заборонений рух великовагових та великогабаритних транспортних засобів дорогами загального користування Херсона.

За прогнозами синоптиків, протягом 7-9 лютого очікується значне зниження температури.

Читати російською.