Нацполіція Криму відкрила провадження щодо захоплення Росією судна з українцями

16 Лютого 2020, 18:26

Головне управляння Нацполіції в АРК та Севастополі під процесуальним керівництвом прокуратури АРК відкрило кримінальне провадження за фактом незаконного захоплення в Азовському морі прикордонниками ФСБ РФ українського судна з чотирма рибалками на борту.

Про це повідомила прессекретар прокуратури АРК Катерина Діденко.

«15 лютого 2020 року, під процесуальним керівництвом прокуратури автономії ГУНП в АР Крим та м. Севастополя розпочато кримінальне провадження за статтями 146 (незаконное лишение свободы или похищение человека) та 278 (угон або захоплення залізничного рухомого складу, повітряного, морського чи річкового судна) КК України за фактом незаконного захоплення «співробітниками прикордонного управління ФСБ Росії» українського судна з чотирма особами на борту», – йдеться в повідомлення.

Слідством встановлено, що окупаційні «правоохоронці» 15 лютого в західній частині Азовського моря затримали маломірне судно з чотирма рибаками на борту. Разом із судном їх відвезли до порту окупованої Керчі.

Нагадаємо, у західній частині Азовського моря співробітники прикордонного управління ФСБ затримали маломірне судно з чотирма громадянами України на борту без документів, що засвідчують їхні особи. Судно вийшло в море з села в Запорізькій області.