На Херсонщині прикордонники посилюють контроль за дотриманням спеціального режиму

22 Лютого 2020, 19:05

З метою запобігання порушень законодавства України з прикордонних питань, підрозділи Херсонського загону спільно з мобільними групами, які прибули з інших регіонів, посилюють контроль за дотриманням режиму у контрольованих прикордонних районах.

Про це повідомили в Херсонському прикордонному загоні Держприкордонслужби, передає сайт ІРС-Генічеськ.

У ДПСУ нагадали, що прикордонний режим в Херсонській області встановлено в Генічеському, Голопристанському, Каланчацькому, Скадовському, Новотроїцькому та Чаплинському районах.

Такий режим передбачає наступне: громадяни України в’їжджають у прикордонну смугу та контрольований прикордонний район, перебувають, проживають або пересуваються в їх межах на підставі документів, що посвідчують особу; іноземці та особи без громадянства в’їжджають у прикордонну смугу та контрольований прикордонний район, перебувають та пересуваються в їх межах на підставі документів, що посвідчують особу та підтверджують законність перебування на території України; на вимогу прикордонників, в межах контрольованих прикордонних районів, водії зобов’язані зупинятись та надати для перевірки реєстраційний документ на транспортний засіб, дати можливість оглянути транспортний засіб і перевірити номери його агрегатів.

За порушення прикордонного режиму у відповідності до статті 202 КУпАП передбачена адміністративна відповідальність у вигляді накладення штрафу на громадян від семи до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а на посадових осіб – від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У ДПСУ проінформували, що з початку року, прикордонники Херсонського загону зафіксували 70 випадків порушення громадянами встановлених режимних правил в межах контрольованих прикордонних районах Херсонської області. Здебільшого, громадяни порушують порядок виходу маломірних плавзасобів та перебувають у контрольованому прикордонному районі без документів.

Як повідомлялося раніше, біля Північно-Кримського каналу нещодавно був виявлений схрон з гранатометами і тротилом.

Читати новину російською.