На “Чонгарі” відкрили ЦНАП (графік роботи)

12 Лютого 2020, 21:09

На фото Олександр Шумков. Автор BBC

З 11 лютого у сервісній зоні КПВВ “Чонгар” на адмінкордоні з Кримом запрацював Центр надання адміністративних послуг, повідомляє сайт ІРС-Генічеськ.

У ЦНАПі жителі тимчасово окупованої території та прилеглих до КПВВ населених пунктів можуть отримати 168 видів послуг.

будівля ЦНАПу у сервісній зоні КПВВ “Чонгар”

Зокрема, надаються такі послуги: земельного та соціального характеру, оформлення паспорта, реєстрація транспортних засобів, видача посвідчення водія, реєстрація нерухомості та бізнесу. Крім того, можна скористатись послугами через онлайн-сервіс або мобільний кейс.

12 лютого перевірити новий ЦНАП та ознайомитися з роботою контрольного пункту в’їзду/виїзду «Чонгар» прибули представники Комітету ВРУ з питань прав людини, деокупації та реінтеграції, які вже другий день перебувають на Херсонщині.

Після інспектування ЦНАПу, представники парламентського комітету провели виїзне засідання на КПВВ “Чонгар”.

графік роботи ЦНАПу у сервісній зоні КПВВ “Чонгар”

Як повідомлялося, 11-12 лютого на Херсонщині з робочим візитом перебуває Комітет Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин.

У заходах в рамках робочого візиту парламентського комітету також беруть участь народний депутат Мустафа Джемілєв, постійний представник президента України в АР Крим Антон Кориневич, очільник Херсонщини Юрій Гусєв, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

11 лютого представники комітету взяли участь в організаційній нараді в Херсонській облдержадміністрації, під час якої обговорювали проблемні питання кримчан та внутрішньо переміщених осіб.

Також представники комітету відвідали ЦНАП у Чаплинці та оглянули сервісну та режимну зони на КПВВ «Каланчак» на адмінкордоні з Кримом.

Нагадаємо, режимні зони тимчасових контрольних пунктів «Чонгар» та «Каланчак» на адмінкордоні з Кримом відкрили після реконструкції, як і планувалося, 15 листопада. Сервісну зону на КПВВ «Каланчак» відкрили 19 грудня. 

Читати новину російською.