Кримський журналіст Микола Семена повертається у професію

18 Лютого 2020, 16:41

Микола Семена в медіа-центрі IPC-Генічеськ

18 лютого в медіа-центрі IPC-Генічеськ відбувається пресконференція з оглядачем Крим.Реалії, кримським журналістом Миколою Семеною, який виїхав з Криму на материкову частину України на лікування. 

https://www.facebook.com/IPC.Genichesk/videos/876008226163564/

Як повідомляв сайт IPC-Генічеськ, на адмінкордоні з Кримом Миколу Семену зустрічала делегація Генічеської районної адміністрації, у тому числі заступниця голови РДА, членкиня Меджлісу кримськотатарського народу Гульнара Бекірова.

Раніше, в окупованому Криму журналіст Микола Семена отримав постанову «Желєзнодорожного районного суду» Сімферополя про дострокове припинення випробувального терміну і зняття з нього «судимості».

Нагадаємо:

  • 22 вересня «Желєзнодорожний райсуд» окупованого Сімферополя засудив журналіста Миколу Семену до 2 років 6 місяців позбавлення волі умовно із забороною на ведення публічної діяльності на 3 роки і випробувальним терміном 3 роки і зобов’язанням є 2 рази на місяць для контролю у ФСВП. «Суд» визнав Семену винним в скоєнні злочину передбаченого ч.2 ст. 280.1 КК РФ (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації).
  • 18 грудня «Верховний суд Криму» пом’якшив вирок Миколі Семені в частині додаткового покарання: мова йде про заборону займатися публічною діяльністю на 2 роки, а не три, як було раніше в попередньому рішенні «суду».
  • В кінці версня 2018 року ЄСПЛ зареєстрував скаргу Миколи Семени і його захисника, адвоката міжнародної правозахисної групи «Агора» Олександра Попкова на вирок «Желєзнодорожного райсуду» Сімферополя, який засудив журналіста на 2 роки 6 місяців ув’язнення умовно із забороною займатися публічною діяльністю.