Кориневич спростував інформацію про відновлення водопостачання до Криму

05 Лютого 2020, 09:10

Інформація про можливе відновлення водопостачання до Криму до деокупації не відповідає дійсності.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив постійний представник президента України в АРК Антон Кориневич, передає сайт IPC-Генічеськ.

“Ніхто ні про яке відновлення водопостачання не говорить, вода з каналу піде в Крим тільки після деокупації. Жодної води до деокупації”, – наголосив він.

Постпред розповів, що деякі ЗМІ пов’язали виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з прав людини до Херсонської області з питанням відновлення водопостачання до Криму.

“11-12 лютого відбудеться виїзне засідання Комітет Верховної Ради України з прав людини до Херсонської області з метою ознайомлення з питаннями, пов‘язаними з тимчасово окупованими територіями АР Крим та м. Севастополь. В ході цього візиту заплановано візит на КПВВ «Каланчак» і логічно під час цього візиту відвідати також дамбу перекритої ділянки Північно-Кримського каналу, оскільки дамба знаходиться в безпосередній близькості до КПВВ… Виїзне засідання Комітету ніяк не пов‘язане з питанням водопостачання, а має на меті ознайомлення з ситуацією біля адмінмежі з тимчасово окупованою АР Крим”, – написав Кориневич.

Представник президента України в Криму порадив “тим, хто спекулює на кожному кроці, почати займатися справами і перестати всюди шукати зраду”.

Як повідомлялося, 11 і 12 лютого Комітет Верховної Ради з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій проведе виїзне засідання у Херсонській області.

Нагадаємо:

  • Після окупації Криму Україна в квітні 2014 року року перекрила надходження води на півострів з річки Дніпро через Північно-Кримський канал, який забезпечував до 85% його потреб в прісній воді. Для забезпечення водою Херсонській області та недопущення її перетікання на територію окупованого півострова канал був перегороджений тимчасової дамбою з мішків з піском. У Криму склалася критична ситуація з водопостачанням окремих міст, а також з організацією зрошення і поливу на землях сільськогосподарського призначення.
  • На думку кримських вчених, регіональних чиновників і аграріїв альтернативи Північно-Кримським каналу для виробництва якісної сільськогосподарської продукції та збереження екологічного балансу ґрунтів не існує.

Читати новину російською.