Херсонське АМУ: Питання щодо створення ОТГ по Новотроїцькому та Генічеському районах неврегульовані

10 Лютого 2020, 12:51

Фото ДПСУ

На загальних зборах Херсонського регіонального відділу Асоціації міст України дискутували щодо перспективного плану Херсонщини. За підсумками вирішили направити свої зауваження до обладміністрації.

Про це відділення АМУ повідомило на сторінці ПУЛЬС Децентралізаційний марафон у Фейсбуці, передає сайт ІРС-Генічеськ.

Згідно повідомлення, дискусію викликав розгляд питання врахування позиції членів Асоціація міст України під час схвалення Кабінетом Міністрів України перспективного плану формування територій Херсонської області. Лариса Оленковська закликала колег уважно ознайомитися з документом та висловити свої думки і пропозиції. Вона зазначила, що після консультацій у КМУ питання поки що залишилися відкритими, остаточно неврегульованими по Новотроїцькому та Генічеському районах.
У підсумку бурхливого обговорення в цілому документ погодили та підтримали зауваження і пропозиції учасників загальних зборів до перспективного плану формування територій громад Херсонської області в частині рад-членів АМУ.

фото: ПУЛЬС Децентралізаційний марафон

Зокрема, в документі зазначається в примітках, що Каїрська сільська рада Горностаївського району станом на 1.01.2020 перебуває в складі Любимівської ОТГ, однак мешканці села розпочали процедуру ініціювання виходу із неї та приєднання до іншої ОТГ. Новомиколаївська сільська рада Новотроїцького району прийняла рішення щодо приєднання до Григорівської сільської ради (Присиваська ОТГ). Підписано розпорядження голови Херсонської ОДА щодо легітимності такого приєднання. Документи подано до ЦВК. Отже збори наполягають на включенні Новомиколаївської сільради до Григорівської сільської ради. Учасники зібрання скріпили протокол загальних зборів з відповідними зауваженнями своїми підписами.

Як повідомлялося, 3 лютого в Мінрегіоні пройшли додаткові консультації зі створення перспективних планів формування громад Закарпатської, Львівської, Херсонської, Сумської, Луганської та Вінницької областей.

фото: ПУЛЬС Децентралізаційний марафон

На Арабатській Стрілці виступають за створення своєї ОТГ, а не за об’єднання з усіма громадами району.

24 січня 2020 року Уряд змінив методику формування спроможних громад. За даними Мінрегіону, затвердженими урядом перспективними планами формування територій громад покрито вже 90,3 % території країни.

Читати новину російською.